Nagyvenyim

2014.09.16. 18:00

Kulináris Kavalkád: ízében is remek

Nagyvenyim - Szombaton a nagyvenyimi Sportcentrumban immáron ötödik alkalommal rendezték meg a Kulináris Kavalkád névre hallgató gasztronómiai találkozót, amelyet idén is számos kulturális program színesített

Szabó Szabolcs

A szervező Nagyvenyim és Térsége Fejlesztéséért Egyesület elnöke, Vargáné Kaiser Katalin elmondta, az előző napok esős időjárása ellenére és annak közepette, nagy izgalommal készültek szervezők és versenyzők egyaránt. A szervezés meghozta az eredményt, s az időjárás is kegyes volt a rendezvényhez, amelyen 12 kiváló ételt, 20-nál több házi pálinkát és néhány bormintát is bírálhatott a szakértő zsűri.

Családok, baráti társaságok gyűltek össze a sportcentrumban.

A Kulináris Kavalkád vendége volt dr. Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke és dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő. A rendezvény fővédnöke, a település polgármestere Szabóné Lőrincz Ilona kiemelte, e rendezvénynek már bérelt helye van a nagyvenyimi naptárban, az ilyen és ehhez hasonló népszerű programoknak pedig fontos szerepük van egy fejlődő közösség életében.

A főző- és a borverseny győztese Oláh György Vargáné Kaiser Katalintól vehette át a Kulináris Kavalkád fődíját. Fotó: A szerző

A pálinkaversenyen elismerő oklevéllel jutalmazták szilva és szeder likőrjéért Androvics Jánost, és meggy likőrjéért Kamondy Mártont. Ezüst oklevelet vehetett át Kuminka József (törköly – kékfrankos), Pillmann László (szilva), Horváth István (Irsai Olivér), Budai Árpád (birs), arany oklevéllel díjazta a zsűri Horváth István kökény párlatát. A kupát pedig Jakó Tamás vihette haza hibátlan körtepálinkájáért.

A „boros" szemle dobogójára Botka Árpád sillerje (3.), Tóth Ferenc ottelója (2.) fért fel, Oláh György győztes cabernet cuvéeje mellé. A főzők mezőnyében különdíjat kapott Fekete Zsolt bundáskenyere, megosztott harmadik helyezett lett a NTFE lecsója és az Erdőjárók káposztás paszulya. Deák Ferenc csülöktokányánál (2.) pedig csak Oláh György remek őzpörköltje kapott több pontot a szigorú ítészbizottságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!