Nagyvenyim

2014.06.18. 14:35

Lakossági fórum Nagyvenyimen

Nagyvenyim - Az úthelyreállításokra és a rákötések tudnivalóira kérdeztek rá a legtöbben a lakossági fórumon.

Körmendi Erzsébet

Befejezéséhez közeledik Nagyvenyim, Mezőfalva, Baracs, Kisapostag nagy közös projektje, a szennyvízhálózat kiépítésének második üteme: az ingatlantulajdonosok folyamatosan köthetnek majd rá a hálózatra. Első kézből, a beruházást irányítóktól, az önkormányzat vezetőitől, a kivitelezőtől, a víziközmű-társulat elnökétől, az üzemeltető cég képviselőitől kaphattak tájékoztatást a lakók Nagyvenyimen hétfőn délután. A lakossági fórum a legtöbben az utak helyreállításával kapcsolatban tettek fel kérdést, illetve mondták el észrevételeiket, panaszaikat.

Markótné Kitti is arra kérdezett rá, amire sokan mások: mikor köthetnek rá a csatornahálózatra (Fotó: Körmendi Erzsébet)

Szabóné Lőrincz Ilona polgármester asszony örömmel jelentette be, hogy elkezdődött az elkészült hálózat műszaki átadás-átvételi eljárása, ami várhatóan ezen a héten fejeződik be. Utána minden érintett ingatlantulajdonost levélben tájékoztatnak a rákötés kezdetéről és tudnivalóiról. Elhangzott: igazolni kell, hogy az érdekeltségi hozzájárulás időarányos befizetését igazolni kell. Három hónapon belül érdemes rákötni, mert utána aki nem él a lehetőséggel, annak talajterhelési díjat kell fizetnie minden elfogyasztott vízköbméter után 1800 forintot. Az egy év a következő fordulópont: utána a kormányhivatal kötelezi a tulajdonost a szennyvízelvezetés igénybevételére. Többen megköszönték az utcájukban elkészült aszfaltos utat (mások kritizálták azt), a kivitelező hozzáállásáról és munkavégzéséről pedig csak pozitív észrevétel hangzott el. A polgármester türelmet és együttműködést kért, mint mondta: előbb zárják le a csatornázást, és utána foglalkozhatnak az utakkal, az árkokkal, helyreállításokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!