Nagykarácsony

2014.09.03. 15:50

Másodszor rendezték meg a nagykarácsonyiak augusztusi közös piknikjüket

Nagykarácsony - Tavaly rendezte meg először a település önkormányzata augusztus utolsó napjaiban nyárbúcsúztató rendezvényét. Nagy sikere volt, így hagyomány lett belőle.

Rankasz Brigitta

Scheier Zsolt polgármester Csillag nevű lovával sportoltatta a gyerekeket, aki cserébe elvárta a simogatást

Az augusztusi napsugár erőt gyűjtött augusztus 30-án, hogy a település lakói még egy nyári délutánt tölthessenek együtt, az önkormányzat szervezésében a sportpályán.

A kispályás mérkőzések formába hozták a fiatalokat, a kizárólag barátságos mérkőzésen a gyermekcsapat rúgta a legtöbb gólt. Kerítésen kívül azok sem unatkoztak, akik nem labdarajongók. Simonné Meskál Melinda és Horváthné Eszter kézműves foglalkozást tartott, Bártfainé Gabi pedig csillám tetoválást készített a gyermekeknek. Összemérték erejüket kötélhúzásban, zsákban futásban, sör- és üdítő pörgőben is a helyiek. Pörgött a délután is, a családok kihasználták a ragyogó időt.

Hatalmas bográcsban nagykarácsonyi lecsó főtt, 500 palacsinta és 150 gofri készült, hogy pótolja a mozgásban elvesztett kalóriákat.

Scheier Zsolt, a település polgármestere Csillag nevű lovát vezette, a pályán a gyermekek izgatottan várták, hogy lovagolhassanak. Csillag bátran állta a rohamot, és rendkívül barátságosan követelte a simogatást is. Jó zenék is fokozták a hangulatot, napközben Dudás Vilmos, később Ferenczi Tamás, az EL-DO Rádió dj-je mixelte a legjobb muzsikákat éjfélig.

A gyermekek közötti közvélemény kutatás vegyes eredménnyel járt. A kérdést, hogy mennyire várják a tanévkezdést, bizony vita követte. Horváth Fanni és Fekete Kitti sem értett egyet a témában. Bár a társaikkal már szívesen találkoznak, a nagymamánál azért felhőtlenebbek voltak a napok, s a kakas sem a korai kelést jelezte.

Jó hangulat, ragyogó idő, mozgás, izgalmas játék. A nyári szünet utolsó napjaiból még egyet így tölthettek el azok, akik úgy döntöttek, hogy a karácsonyi sportpályán töltik a délutánt, nem törődve a választások közelgő szelével, hiszen: Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne!



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!