Nagykarácsony

2015.02.25. 15:00

Nem csak a pályán alkotnak csapatot a nagykarácsonyi labdarúgók

Nagykarácsony – Megtelt a kultúrház a hét végén az ötödik jótékonysági sportbálon, amelyet a település labdarúgásáért szervezett Mergl István edző és családja.

Rankasz Brigitta

A ragyogó program bármelyik neves színházi esten megállta volna a helyét, láthattuk a csapat aranylábú fiai és edzői nem csak a pályán szórakoztatnak, a színpadon is lenyűgözik szurkolóikat. Elsőként a hatalmas bátorsággal, ragyogó zenei tehetséggel megáldott fellépőket hallhattuk, a repertoár igen színes volt, s a dalok közül több is könnyeket csalt az ott lévők szemébe.

Színpadon az 1979-es olimpiai csapat, Kelemen Tibor nyilatkozik Mergl Istvánnak. Mellettük Kajári Tibor, Fekete Tamás, Mergl István, Grabarics Gábor, Czeiner István, Jung Gáspár, Jung Gáspárné és Grabarics Sándorné.

Majd a hagyományokhoz hűen díjátadások következtek. A csapattagok maguk közül választották ki a tavalyi év legeredményesebb fiatal focistáját, Oláh Eriket. A felnőtt kategóriában ezt az elismerést Simon Zsolt kapta. Itt azonban még nem ért véget a meglepetések sora, a csapat edzője mindenkit, aki eredményeikhez hozzájárult a színpadra szólított, s nekik Nagykarácsony Labdarúgásáért támogatói díjat adott át. Majd az est fénypontja, s talán a legmeghittebb pillanata következett. A pódiumra az 1979-ben úttörő olimpiát nyert nagykarácsonyi csapat edzőjét, Jung Gáspárt, és segítőit, Jung Gáspárnét és Grabarics Sándornét szólították.

Varga Bálint és Mergl István duettje – „Mit tehetnék érted...?"

Harminchat éve egész Fejér megye szurkolt Grabarics Gábornak, aki a csapat kapitánya volt, Czeiner Istvánnak (aki az olimpia legeredményesebb labdarúgója is lett), Kelemen Tibornak, Fekete Tamásnak – akik szintén a színpadon álltak edzőjükkel együtt, s Rankasz Dezsőnek, aki már az égi mezőn hátvéd, s azoknak, akik egyéb elfoglaltságuk miatt igazoltan voltak távol ezen az estén. Az edző és a csapattagok az akkori események tiszteletére megalapították a Jung Gáspár díjat, amelyet először a tavalyi év legtehetségesebb labdarúgója, Fekete Tamás vehetett át.

Szabó Márton, Scheier Balázs, Kovács Zsolt és Fekete Tamás ragyogóan énekelték a Pálinka szerelmem című dalt...  Fotó: Rankasz Brigitta

Az est felemelő pillanatai után a kulináris élvezetek következtek. Mergl István párja, Marcsi és családtagjaik gondoskodtak arról, hogy a sültek, köretek és pörköltek sokasága kerüljön a vendégek asztalára. A süteményekkel, s a focis tortakölteménnyel a Sarokház Cukrászda édesítette meg a vacsora utáni pillanatokat. Majd a Szamaras zenekar húzta hajnalig a talpalávalót.

„Nincsen hétmérföldes csizmám, s nincsen varázsköpenyem..." – énekelte a zenés műsorban Mergl István, ezt azonban cáfolja a ragyogóan összekovácsolt csapat, s a szurkolótábor, akiket az edző bizony elvarázsolt, s nem csak ezen az estén...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!