Nagykarácsony

2016.11.15. 16:30

A nagyszakállú puttonya

Nagykarácsony - Tegye fel a kezét, aki nem kíváncsi rá, hol is lakik a magyar Mikulás? Szerintünk ilyen ember aligha akad. A múlt hétvégén felkerekedtünk és elmentünk megnézni, miként indult az idei nagykarácsonyi Mikulás-szezon.

Horváth László

Kis karácsony, nagy karácsony, ki sült-e már a kalácsom? Bizony Nagykarácsonyban kisült már! Vasárnap, november 13-tól a gyerekek legnagyobb örömére újra tárt kapukkal várja a kicsiket és nagyokat a Mikulás!


Már az első nap sokan felkeresték a nagykarácsonyi Mikulásházat

Az ajándékbontásig szinte minden hétvégén bőséges a programkínálat. Rudolf, a rénszarvas sem szomorkodik egyedül. Sok kíváncsi gyerekszem figyeli, mikor röppen fel a Mikulás szánkójával, hogy ajándékokat szerezzen a manók szorgos keze alá. Az ajándékgyártásban a manók segítségével magunk is részt vehetünk. Díszeket, mézeskalácsot és egyéb fa alá szánt meglepetést készíthetünk. Akik pedig elfáradtak a kreatív tevékenységben, azok szalmalabirintusban és állatsimogatóban próbálhatják ki bátorságukat. December 23-ig minden hétvégén három napon keresztül válogathatunk a színes programokban.


A manók segítségével készíthetünk karácsonyi díszeket Fotó: Horváth László

A Mikulásház mellett a Nagykarácsonyi Művelődési Ház is helyszínül szolgál a különböző kulturális eseményekhez. Koncertek, színházi, bábszínházi előadások töltik meg az ünnepi várakozás kellemes óráit. Nem árt jó előre tájékozódni az aktuális események soráról, hiszen az ország egész területéről érkeznek vendégek az adventi hétvégék alatt. A krónikák szerint Nagykarácsonyban 21 éve tartják a Mikulás-programokat. Évente 10-15 ezer látogató, a legkiemelkedőbb időszakban 18 ezer ember kereste fel a Mikulás házát. Mikor ott jártunk, rengeteg jószándékú manóval találkoztunk. Rossz gyerek meg egészen biztosan nem akart a fehér szakállú közelébe menni, mert krampuszoknak még a nyomát sem láttuk!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!