Mezőfalva

2016.03.22. 13:18

Táncórára invitálják a mezőfalvi felnőtteket

Mezőfalva - A maga nemében páratlan kezdeményezés indult útjára a közelmúlt szürke hétköznapjain Mezőfalván. Német táncokat tanulhat a felnőtt korosztály.

Horváth László

A lépések elsajátítása után sem kell a gardedámok padját koptatni, erről Simon István, az adonyi Kinder Rosmaring Együttes vezetője gondoskodik. A pénteki próba szünetében beszélgettünk a Istvánnal arról, honnan jött az ötlet, és miről szól a történet?

- Az ötlet Molnárné Troppert Máriától a Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjétől származik. Eddig mindig csak a gyerekeket támogatták, ha sport, vagy kulturális rendezvény adódott. A felnőttek háttérbe szorultak. Most azonban szóvá tették, hogy ők is szeretnének táncolni, mozogni, szórakozni - vázolta az indulás eseményeit a fiatal tánctanár.

Középen Simon István táncvezető és Móricz Csabáné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat tagja mutatja a polka lépéseit

A decemberi ötletelés az idei, februári gyerekfarsangon teljesedett ki, ahol a szülők toborzását követően már nyolc felnőtt kezdett hozzá az alaplépések megtanulásához A hírek szárnyán gyorsan terjedt a kezdeményezés, így egyre többen jöttek, nem csak érdeklődni. Az ingyenes órákon a magyarországi német táncok alapjait lehet elsajátítani kezdő és haladó szinten.

A hagyományőrzés mellett számos új stílust is megismerhetnek az érdeklődők, valamint a sváb bálokon mindjárt ki is próbálhatják a tanultakat. Erre legelőször az április másodikai mezőfalvi Német Nemzetiségi Napon lesz remek lehetőség, ahol a pécsi Unterrock zenekar játékára polkázhatunk.

A mezőfalvi felnőttek ingyenes német táncóráját pénteken este héttől nyolcig a Kiss Kálmán Művelődési Házban lehet felkeresni. Bátorításként: nem táncegyüttest szeretnének alapítani, csak jól akarják érezni magukat.

Habár ki tudja? Ahogy a mezőfalviakat ismerjük, még egy új, remek helyi csapat is lehet belőle!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!