Mezőfalva

2016.01.12. 13:28

Nagycsaládos évet indítottak Mezőfalván

Mezőfalva - Alig fújta el a szél a szilveszteri petárdák füstjét, máris közös ügyeket tárgyaltak a mezőfalvi nagycsaládosok.

Horváth László

A 2016-os esztendő első nagycsaládos gyűlésén az éves programtervezet átbeszélése mellett ajándék ruhákat is válogattak a résztvevők.

Kissné Méninger Judit (középen) vezetésével gazdag programot állítottak össze a mezőfalvi nagycsaládosok erre az évre. Fotó: Horváth László

- Aktív évre készülünk - tájékoztatta a Hírlapot Kissné Méninger Judit egyesületi vezető a mezőfalvi nagycsaládosok szombat délutáni első, évindító összejövetelén. - Számos közösségi rendezvényt tervezünk ebben az évben. Csak ízelítőül a programok sokaságából: farsang, falusi disznóvágás, húsvéti játszóház, világosítási akció, gyereknap, vigasságok és még sorolhatnánk a találkozási alkalmakat. Életünkben - az egyesület saját rendezvényei mellett - a faluközösségi eseményei is nagy hangsúlyt kapnak ezek a programok, amelyek nem csak szórakozásról szólnak. A mezőfalvi nagycsaládosok maguk is sokat tesznek az egyesület boldogulásáért. Évek óta gyűjtjük a hasznosítható hulladékot (PET-palack), amelynek visszaváltásából tavaly 108 ezer forint bevételünk volt. Az idén több változást tervezünk. Sajnos a rendezvényeink költségei emelkednek, ezért elkerülhetetlen a hozzájárulások bevezetése, az adományokból pedig majd csak 30 óra önkéntes munka vállalása esetén lehet részesülni. Ezekkel a feltételekkel egyetértett a tagság is, így biztosan megvalósíthatjuk céljainkat - zárta a rövid ismertetőt az egyesület vezetője.

A mezőfalvi nagycsaládosok a község egyik legaktívabb szervezete. Huszonöt család közel százfős tagsággal erősíti a helyi civilek színes társadalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!