Mezőfalva

2014.03.11. 16:50

Napelemes kiserőmű Mezőfalván

Mezőfalva - Napelemes háztartási kiserőmű épül a településen. A munkálatok már elkezdődtek, a kivitelező nyáron már működésbe is helyezi a több intézményt is ellátó erőművet. Napos órák.

Szabó Szabolcs

 

Vass Tibor, a kivitelező cég ügyvezetője a munkaterület átadásakor lapunk kérdésére elmondta, a napelemes erőművet a Kiss Kálmán Művelődési Ház udvarán állítják majd fel.

A tervek szerint az erőmű évi 50 ezer watt áramot termel majd. A kialakítandó polikristályos napelemeket fix tartószerkezetekre építik majd, tehát nem az épületek tetőszerkezetére kerülnek. Az elektromos hálózatba tápláló kiserőmű rendszernél a napenergiából megtermelt áramot közvetlenül használják majd fel a polgármesteri hivatalban, az Egészségházban, az óvodában és az óvoda konyháján. A gyártó garanciális vállalása szerint a kihelyezett napelemek 25 év múlva is 80 százalékos teljesítménnyel működnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!