Mezőfalva

2017.04.03. 16:50

Akcióban a mezőfalvi önkéntes tűzoltók

A mezőfalvi önkéntes tűzoltóknak két helyen is meg kellett fékezniük a lángokat vasárnap Mezőfalván.

Horváth László

Április 2-án 10.30-kor érkezett a riasztás a mezőfalvi önkéntes és a városi tűzoltók vonalán, hogy Mezőfalva-Szőlőhegy Pálinka sor és a Diófa sor közötti részen avartűz okoz riadalmat az utcában. A gyors beavatkozásnak köszönhetően hamar megfékezték a lángokat.

Hamar megfékezték a lángokat az önkéntesek

Három órával később ismét szólt a riasztócsengő. Ezúttal Selyem major mögötti földek mentén égett a nádas. A területre vonuló dunaújvárosi hivatásos és mezőfalvi önkéntes tűzoltók bő háromórás küzdelemmel vették fel a harcot a felcsapó lángokkal. A kitartás és a szakértelem a nagy szárazságban keletkezett tűz eloltását is sikerrel koronázta.

Selyem major mögött a nádasban keletkezett tűz vasárnap

A lánglovagok kérnek mindenkit, hogy ne tüzeljen külterületen egyáltalán, mert pénzbírsággal büntetik! A belterületi zárt kertben Mezőfalván hétfőn és csütörtökön engedélyezett a kerti hulladék égetése felügyelet mellett! Ha ezen időszakon kívül teszik, azzal szabálysértést követnek el! Jelen időszakban országos tűzgyújtási tilalom is érvényben van! Kérnek mindenkit ezek figyelembevételével cselekedjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!