Mezőfalva

2015.04.17. 16:00

Nívós kulturális rendezvények sora

Mezőfalva - Kiállítások, előadások, kulturális programok és nemzetiségi nap szerepelt a 2015-ös mezőfalvi József nádor napokon.

Horváth László

A hétfői hivatalos megnyitó ünnepség után kedden nívós kulturális rendezvényekkel folytatódott Mezőfalva alapításának 204. évfordulójára szervezett programsorozat. Az események sora Hoffmannné Korányi Irén festő tárlatával indult, amelyet a Kiss Kálmán Művelődési Házban egy héten át látogathattak az érdeklődők.

Kovács Istvánné és Vámosi Noémi a Mezőfalva története című kiállításra készített gyerekrajzokat nézegeti

Ezen a helyszínen láthattunk egy másik kiállítást is, melynek szintén mezőfalvi vonatkozás adta az aktualitását. A dunaújvárosi Intercisa Múzeum Mezőfalván talált régészeti leleteit tekinthettük meg az üvegvitrinek mögött. A kiállítás megnyitóját követően helytörténeti nap címmel Keszi Tamás (régész), illetve Masinka Kitti, Palkó Anna, Zsákovics Kevin és Horváth István (könyvtáros) előadását hallhattuk nagy érdeklődéssel. Csütörtökön a kultúra kapott főszerepet. A délutáni pódium műsorban Nagy Ferenc vezetésével először a mezőfalvi versbarátok produkcióit hallhattuk, ahol költészetszerető emberek mondhatták el kedvenc verseiket. A nap zárásául Lukács Sándor Jászai Mari-díjas színész, költő, érdemes és kiváló művész Az elveszett álom címmel adott kiváló irodalmi estet.

Tóth Nimród első osztályos tanuló kedvencét, Veres Zoltán Hencegő című versét adta elő nagy sikerrel Fotó: H. L.

Pénteken nemzetiségi nappal fejeződött be a mezőfalviak falualapításra rendezett ünnepségsorozata.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!