Mezőfalva

2015.02.10. 18:25

Maskarában űzték a telet Mezőfalván

Mezőfalva - Bár még javában tombol a tél az ország különböző területein, a népszokásokat azonban nem gyűri le.

Horváth László

Farsang idején báloktól hangosak a települések, és ez így van a mezőfalviak esetében is. Szombaton a nagycsaládosok tartották hagyományos télűző rendezvényüket.

Ötletesnél ötletesebb jelmezekben vonultak fel a nagycsaládosok

Mintegy ötvenen gyűltek össze február 7-én délután a Kiss Kálmán Művelődési Házban megtartott farsangi mulatságra. Az esemény első felében az ilyenkor szokásos jelmezes felvonulással szórakoztatták egymást a résztvevők. Az ötletesnél ötletesebb kreációk között voltak mesefigurák, filmhősök és más vicces öltözékek is. Sőt egészen rémísztő maskarát is magára húzott néhány versenyző, mert azért a telet is el kellett űzni valahogy.

A felvonulást követően két kategóriában jutalmazott a zsűri. A gyermekeknél Pörgye Dorina és Fabó Evelin nyert bohóc jelmezzel. Második helyezett lett Garbacz Levente Bendegúz vízilabdás kreációja, a bronzérmet pedig Falusi István festő álcája nyerte. A kategória különdíjasa Koppányi Eszter balerina öltözéke lett. A felnőtteknél László József végzett az élen rabosított alakításával, második lett Kiss Dániel terminátor maskarája, a harmadik pedig Kiss Katy Madame jelmeze. A felnőtteknél különdíjat kapott Kiss János pap maskarája.

A remek maszkabált közös játékokkal fejezték be a nagycsaládosok, majd 17 órától a nagyobbak számára indult a retro diszkó. Egészen 23 óráig tartott a fergetegesre sikerült buli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!