Lóerő

2016.03.30. 17:40

Dobogóval kezdené a szezont Michelisz

Komoly elvárásokkal indult Franciaországba a túraautó-vb idénynyitójára Michelisz Norbert, aki dobogós eredményt szeretne elérni, méghozzá a fő futamon, vagyis nem a fordított rajtrácsnak köszönhetően.

Ez pedig egyáltalán nem irracionális elvárás, hogy miért nem, azt végig is vezeti blogbejegyzésében a Honda magyar gyári pilótája.

2015-ben (amikor egy 6. és egy 2. helyet szerzett a Paul Ricard versenypályán Michelisz) a Honda nagyjából 8-9 tizedmásodperccel volt a Citroën mögött úgy, hogy a franciáknak csak 20 kg büntetősúlyt kellett cipelniük a verseny alatt. Idén viszont a téli szabálymódosítás miatt a maximális 80 kilós ballaszttal kezdi a Citroën az idényt, míg a többi gyártó pluszsúly nélkül versenyez – máris nyert tehát 60 kilónyi előnyt a Honda.


Erre jön még rá az is, hogy a szezon végén gyártóként kiszálló Citroën már tavaly év végén sem sokat fejlesztett a kocsin, és a télen sem sok munkát öltek az új kocsiba, így a Honda Civicek többet gyorsulhattak, véli a szezon eleji teszteken 1600-1800 km-t, vagyis 4-5 versenyhétvégének megfelelő távot tesztelő Michelisz.

Összességében bizakodó vagyok, látva az aktuális erőviszonyokat, most lehet optimistának lenni, a fő futamon szeretnék dobogóra állni. Annak ellenére is, hogy a Paul Ricard nem tartozik a kedvenc pályáim közé.

A hétvégén viszont nem lesz elég a francia csapat ellen bizonyítani, az újonc Volvótól is sokat vár Michelisz, ahogy saját csapattársaitól, így attól a Tiago Monteirótól, aki egy éve 1-2 tizeddel volt jobb nála Franciaországban, és akinek az egyik kedvence a Paul Ricard.

Ahhoz pedig, hogy Monterióval és a másik hondás Rob Huff-fal tartsa a tempót, fejlődnie kell a 2015-ös futamhoz képest, de készen áll rá.

Az idénynyitó versenyhétvége április 1-3. között lesz a franciaországi Paul Ricard versenypályán, az időmérőt szombaton 14.00-tól, a két versenyt vasárnap 12.15-től és 17.15-től rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!