Lóerő

2015.09.17. 14:08

A győztes csapat mentora

Szeptember második hétvégéjén tartották a Hankook Autós Gyorsasági Országos Bajnokság záró futamait a Hungaroringen, amelyen a Gender Racing Team pilótái sikeresen szerepeltek

Braun Dorottya

A csapat jelenleg három kiváló pilótával büszkélkedhet, Eszenyi Lászlóval, Stern Rolanddal és a tizenhat éves Rónai Tamással, aki fiatal kora ellenére ezen a hétvégén megnyerte kategóriája utolsó versenyét és tizenegy futamon tizenegy győzelmet aratott, valamint egy szenzációs pályacsúcsot is döntött az évad utolsó napján.

Eszenyi László, a Gender Racing Team pilótája, aki megalakulásuk óta erősíti a csapatot Fotó: Hankusz Kálmán

A veszprémi születésű Eszenyi László, a csapat veterán pilótája elmesélte, hogy középiskolás éveit még szülővárosában végezte, azonban főiskolás évei már városunkhoz kapcsolódnak, ugyanis a Dunaújvárosi Főiskolán tanult Alakítástechnológus szakon. Elmondása szerint ezekben az években még egyáltalán nem erre a pályára készült, azonban mindig is imádta száguldást és az autóvezetés élményét. Nagyjából tizenöt évvel ezelőtt szeretett bele ebbe a sportba, amikor egy alkalommal ismerőseivel kilátogatott egy formaautós versenyre. Rövid időn belül meg is vette első autóját, majd néhány edzés után el is kezdett versenyekre járni. Eleinte saját szerelőkön, házi csapaton keresztül kezdett versenyezni, így a megmérettetéseken az autó körüli feladatok egy részét is ő maga végezte. Rohamos fejlődése következtében azonban belátta, hogy ha továbbra is ennyi tennivalója akad az autó körül, akkor az az eredményei rovására mehet. Ekkor társult be egy csapatba, amelynek egyik résztulajdonosa jelenlegi csapatának főnöke, Tóth Gender Tamás volt. Így néhány évvel később, a Gender Racing Team megalakulásakor kézenfekvő volt, hogy első pilótaként csatlakozott a csapathoz.

Stern Roland, Rónai Tamás, Tóth Gender Tamás és Eszenyi László álltak a dobogóra

A Gender Racing Team fennállása óta már számos magyar bajnoki címmel büszkélkedhet, a csapat tulajdonosa Tóth Gender Tamás, aki tizenöt éve tevékenykedik az autósportban, elmondta, hogy veszprémi pilótájuk már a kezdetek óta oszlopos tagja csapatuknak, többszörös magyar bajnoki címmel rendelkezik, többek között a Pannónia Ringen a mai napig ő tartja a pályacsúcsot.

Tamás legfőbb büszkesége azonban ötéves kisfia, Tomika, aki szülei révén már beleszületett az autósportba és idén nyáron már el is kezdte hajtani saját gokartját. Fontos tudni, hogy a legkisebb gokartok is hét-nyolc éves gyerekekre vannak tervezve, így kisebb átalakításokat is kellett végezni Tomika gokartján. A Gender Racing Team alapítójának nagy reménysége kivételes tehetségnek bizonyul a versenyautózás terén, ugyanis idén decemberben már edzőtábor vár a kisfiúra, majd jövőre egy olyan világbajnok csapat színeiben fog versenyezhet, akik korábban még nem kötöttek szerződést magyar versenyzővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!