Lóerő

2013.04.12. 19:07

A biztonságot szolgálja

A közbiztonságra fókuszálhatunk másfél, sőt inkább két hónapon keresztül...

Körmendi Erzsébet

A pentelei lakossági fórum is része volt, ám valójában az általános és középiskolások területi katasztrófavédelmi versenyével kezdődik   a város nagy tavaszi eseménysorozata, amely már tizenhatodik alkalommal irányítja a figyelmet a város rendvédelmi szervezeteire és a közbiztonságra.

A motoros biztonságtechnikai és ügyességi nappal, valamint a város drogstratégiájának áttekintésével júniusban záruló programsorozat címe ezúttal is: Biztonságunk Európában és térségünkben. A védnökök és a  szervezők sajtótájékoztató keretében invitáltak mindenkit a  harmincegy rendezvényekre.

Akadnak közöttük újdonságok és  olyanok is, amelyek az elmúlt években népszerűségükkel lopták be magukat a köztudatba annyira, hogy már várják az emberek. Cserna Gábor a téma fontosságát hangsúlyozta, mert lényegesnek tartja, hogy a Dunaújvárosban és környékén élők közbiztonság-érzete javuljon. Ezért a közgyűlés egymillió forinttal támogatta a rendezvénysorozatot.

Szőke István főszervező sorolta az idei érdekességeket, újdonságokat, és elmondta: sok fórumot szerveztek, kiállítást,  rendezvényt honosítottak meg. A közbiztonsági szervezetek  ünnepei adják idén is a fő vonulatot, és ami örömteli: számos esemény főszereplői lesznek diákok, kezdve mindjárt a jövő szerdai katasztrófavédelmi és elsősegélynyújtási versennyel. 

Kiemelhetnénk  a kapitányság családi napját, a népszerű autóvadász kupát, a Flórián napi megemlékezést, majálist és polgárőr találkozót,  a körzeti megbízottak térségi találkozóját, a mentők nyílt napját, a tűzoltók lépcsőfutó versenyét, a honvédelem napját, a rendvédelmi sporthorgász napot,  vagy  az uralom az autóm közlekedés-biztonsági versenyt. Új színfolt lesz idén egyebek mellett a Fejér Önkéntes Mentőszervezet minősítő gyakorlata, és egy nemzetközi szeminárium, amely a határokon átnyúló rendőri és polgárőri együttműködést szolgálja a biztonságos Európa jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!