Laza

2008.12.20. 03:28

Pistike biztosra megy

Pistike elhatározza, hogy levelet ír a Jézuskának, hogy mit szeretne kapni karácsonyra.

nincs nev

1. levél: Drága Jézuska! Ebben az évben nagyon jó fiú voltam, kérlek, küldj egy biciklit karácsonyra. Pisti elol- vassa a levelet, gondolja, ez így nem lesz jó, a Jézuska tudja, hogy rossz voltam, nem kapom meg a biciklit. Összetépi a levelet, újat írt.

2. levél: Drága Jézuska! Ebben az évben rossz fiú voltam, de ígérem, jövőre jó leszek, kérlek, küldj egy biciklit karácsonyra. Elolvassa ezt a levelet is, de rájön, hogy ez sem jó ígéret, jövőre is rossz lesz, összetépi ezt a levelet is. Megy az anyukájához:

- Anyu! Elmehetek a templomba?

Az anyukája megörül, megjavul ez a gyerek, gon- dolja, és elengedi. Pisti bemegy a templomba, körülnéz, nincs ott senki, elveszi a kis Szűz Mária-szobrot, és a kabátja alá rejti, majd hazaszalad vele. Megírja a következő levelet.

3. levél: Drága Jézuska! Elraboltam az édesanyád, ha még egyszer látni szeretnéd, akkor küldj nekem egy biciklit karácsonyra. Pisti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!