Laza

2009.06.13. 02:29

Éles eszű diák

Egy egyetemista fiú az egyetem ebédlőjében le szeretett volna ülni egy üres helyre, épp az egyik pedagógusa mellé, engedélyt kér, hogy leülhessen, de a tanár mogorván így válaszol:- Tudja, fiam, egy hattyú nem lehet barátja egy disznónak.

nincs nev

Egy egyetemista fiú az egyetem ebédlőjében le szeretett volna ülni egy üres helyre, épp az egyik pedagógusa mellé, engedélyt kér, hogy leülhessen, de a tanár mogorván így válaszol:

- Tudja, fiam, egy hattyú nem lehet barátja egy disznónak.

- Jó, akkor továbbrepülök! - felelte a diák. A tanár ezen vérig sértődött, és elhatározta, hogy a vizsgán megbuktatja a fiút, így a legnehezebb kérdéseket adta fel neki. A diák azonban a dolgozatában parádés válaszokat adott, ezért a tanár - hátha mégis megbuktathatja az áldozatát - mindent eldöntő kérdést ad:- Mész az úton és találsz két zsákot, az egyikben arany, a másikban pedig ész van. Melyiket választod?

- Az aranyat - mondja a diák.

- Én sajnos a másikat választanám, az értelemmel teli zsákot.

- Mindenki azt, ami neki hiányzik - vágja ki magát a diák. A tanár majd megőrül, és azt írja a dolgozatra: szamár . A diák anélkül, hogy belenézne, fogja a dolgozatát és kimegy a teremből. Rövid idő múlva azonban visszatér, visszateszi a dolgozatát és így szól:

- Elnézést, tanár úr, aláírta, de nem írt rá jegyet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!