Kunszentmiklós

2014.10.29. 13:40

Kisszentmiklósiak találkoztak

Az elmúlt évekbe a tradíciós gondolat kiterjesztésén dolgoztunk, miszerint minden évbe egyszer a falusi búcsúnk körüli időpontban, (amely október 15.-ét követő vasárnap volt megtartva), szervezzük meg a visszaemlékezés időpontját.

Kanderka Imre

A találkozó résztvevői gyermekkoruk óvodás és szüreti felvonulásos emlékeiket is felelevenítették

A múltban a falubelieknek azt jelentette, hogy az volt a családok ünnepe, mert ezen alkalommal összejött a család apraja-nagyja, ekkor látogattak haza a már elszármazott rokonok, barátok, ismerősök és együtt ünnepelték meg a boldog találkozást.

Ehhez a hagyományhoz szerettük volna kötni a még ott élők és az elszármazottaknak a kedves visszaemlékezés lehetőségét. Az idei évben ez az időpont 2014.10.18.-ra hirdettük meg a Duna étterem felújított termében. Köszönet a személyzetnek az udvarias kiszolgálásért, valamint a finom vacsoráért.

A kedves volt falubeliek újra szívesen jöttek hívószavunkra, a kisfalunkba együtt töltött emlékek felidézésében gazdag, egy pohár bor, egy üdítő melletti elbeszélgetésre.

Az élményt fokozta a régen elfeledett óvodás kori, szüreti felvonulást és egyéb eseményeket felidéző fekete-fehér képek digitalizálás utáni folyamatos vetítése, nem kis fejtörést okozva sokszor, (vajon ki lehet még a képen?) Nagyon szépen kérek minden kedves falubelit, aki rendelkezik még korabeli régi fotókkal jutassa el hozzám, hogy jövőre még bővíthessük a régi emlékek, élmények felidézését

Természetesen az idén sem hiányozhatott az elődeinkről való megemlékezés egy mindenki asztalán elhelyezett mécses meggyújtásával és egy perces néma főhajtással emlékeztünk meg a nagyszülőkről, szülőkről akik hallatlan nagy szorgalommal, nekünk a körülményekhez képest boldog gyermekkort teremtettek a nem éppen ideális körülmények ellenére! Örök hála nekik érte!

Aki nem tudná merre is nőttünk fel, annak röviden: Kisszentmiklós Fejér megye délkeleti csücskén fekszik a Tolna megye határán található. (régebben Baracshoz tartozott, ma Daruszentmiklós része.) A településünk része volt Piripócs. Ugye nem hitték volna, hogy nem csak kitaláció ez a név. A kisfalunk Fehérvári úti része ma is sokat szenved a hatalmas átmenő kamion és egyéb (száguldozó) forgalomtól, de nekünk akkor is a szívünk csücske marad, még élünk!

Egy gyönyörű szép régi felvétel soraival köszönöm meg mindenkinek a csodálatos estét:

Hol esküvőnk harangja zengett, hogy felednénk el azt a percet.

Pelyhes kis kacsákról álmodunk, visszavár a kis falunk.”

Ezért aztán jövőre is mindenkit szeretettel várunk! Egy élményekkel teli pár órára.

Nagyon szépen kérem, aki tud régi fotókkal szolgálni, keressen a 06/20/3358-876-os telefonon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!