Kulturális videók

2017.02.10. 14:35

Fánkos svábos

Mezőfalva - A német önkormányzat vidám rendezvényén polka, ceppedli, keringő és még számos sváb lépés fortélyait ismerhették meg a résztvevők.

Horváth László

A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, különösen, hogy a szünetben szendvicseket, fánkot és ízletes süteményeket kínáltak a vendéglátók. A táncházi kezdeményezéssel a nagyközönség felé szeretnének nyitni.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Kiss Kálmán Művelődési Ház gondozásában új kezdeményezés indult útjára Mezőfalván. A magyar kultúra népi hagyományait, táncait felelevenítő rendezvénysorozatban nem kisebb feladatra vállalkoztak a szervezők, mint az "utcáról" becsalogatott emberek érdeklődésének felkeltése.

Sipos Cintia piros kalózjelmezben remekül járta a seprűs táncot
Fotó: Horváth László

Az első alkalommal német és sváb táncokat mutattak a nagyszámú közönségnek, összekapcsolva az éppen aktuális farsangi hagyományokkal. Molnárné Troppert Mária a helyi német közösség vezetőjének köszöntője után Simon István német nemzetiségi táncoktató kapott főszerepet, aki a polka, keringő, ceppedli és más sváb tánclépések alapmozzanatait tanította meg a jelenlévőknek.

Közös játékokkal, vetélkedőkkel tarkított rendezvény igazán remek szórakozást nyújtott a közel 50 tagú vendégseregnek. A folytatásban legközelebb a február 25-i télbúcsúztatón találkozhatnak a táncházkedvelők. Márciusban görög táncra hívják az érdeklődőket. Áprilisban pedig a német nemzetiségi nap ad lehetőséget újra ellesni valamit a népek, nemzetek kultúrájából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!