Kultúra

2014.02.10. 14:15

Zorán, egypár jó baráttal

Nagysikerű koncertet adott Zorán a hétvégén a Papp László Budapest Sportarénában. Ott voltak barátai, neves zenésztársai is.

Osváth Sarolta

Édes évek, Kócos kis ördögök voltunk - ezekkel az egykori Metro-számokkal melegítette be a Budapest Sportaréna tízezres közönségét Zorán, az élő legenda, akivel nemcsak kortársai, hanem a legifjabb énekes nemzedék is szívesen együtt énekel. A közönség persze ugyanígy, a hároméves rajongótól a hetvenesekig.

Felejthetetlen zenei csemege volt a szombat esti "Egypár barát " duett lemezbemutató-koncert, amelyet az őszi turné során több vidéki város, így Pápa, Keszthely és Székesfehérvár közönsége már élvezhetett. Már abból, hogy a budapesti közlekedési információk között első helyre került az Aréna ajánlott megközelítése, előre lehetett, tudni, hogy a fővárosban is valami rendkívüli készül.

Zoránt elsősorban szólóénekesként tartjuk számon, de ezúttal olyan barátokkal, kollégákkal lépett fel, akikkel több évtizedes pályafutása alatt közeli barátságba került, illetve akik vendégként meghívták őt saját koncertjeikre. A nevek magukért beszélnek: Kern András, Presser Gábor, Bródy János, Gerendás Péter és a sok - sok új - énekes sztár közül az igazán kiemelkedő tehetségek: Váczi Eszter, Tompos Kátya, Bíró Eszter és a fantasztikus torkú Rúzsa Magdi, aki az aktuális televíziós dalverseny zsűrijéből érkezett egyenesen Zoránhoz. Kettősük, a szerb népdal, az Ederlezi előadásával a koncert egyik csúcspontja volt. Pedig csúcspontból akadt több is: például amikor párjával - Hegyi Barbara színésznővel - a Játssz még! című számot énekelték, vagy amikor Bródyval a Ne várd a májust! adták elő.

Zorán évtizedek óta az egyik legnépszerűbb előadóművész, énekes Magyarországon   (Fotó: a szerző)

Az is egészen különleges pillanat volt, amikor Zorán testvére, örökös dalszerzője Dusán Sztevanovity is dalra fakadt, s közben Presser sem fogta vissza magát, láthatóan élvezte a ritka közös játékot a régi pályatársakkal. Gyönyörű volt a Tompos Kátyával előadott Esküvő című dal, Jávori Ferenc (Fegya) szerzeménye, aki szintén tagja volt a hazai zenei élet legjobb kvalitásait felvonultató csapatnak. (Orosz Zoltán harmonikás, Gyenge Lajos dobos, Horváth Kornél ütős, Sipeki Zoltán gitáros, Fodó, Nikola Parrov.)

Szóval lehetett kivel és mivel fokozni a hangulatot, majd a háromórás koncert utolsó részében jöttek sorra a klasszikus Zorán számok: Felcsendült a Kell ott fenn egy ország, a Boldog idő, A szerelemnek múlnia kell, a Mi is kéne még. A ráadás első számát a tízezres közönség együtt már énekelte Zoránnal, majd az Egészen egyszerű dalra visszajött a színpadra az összes fellépő is. Végül a Kólóra állva tapsolt és ringott az Aréna.

Igazi varázslat volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!