Kultúra

2015.04.19. 14:59

Két évtizede rendezik meg a Jótékonysági Pedagóguskoncertet

Dunaújváros - Huszadik alkalommal gyűjtötte a közönséget, és ezáltal a pénzbeli segítséget az evangélikus templomban a Németh Irma szervezésében megvalósuló Jótékonysági Pedagóguskoncert pénteken este.

Balla Tibor

Említhetnénk nagy rajongótáborral bíró tematikus fesztiválokat, amelyek meg sem érték a két ikszes jubileumot, de olyat is, amely ha át is fordította a számlálót a második tízesen, kiüresedett, lendületét és értelmét vesztette. Nem úgy a tavaszonta megújuló pedagóguskoncert!

Az ötletgazda, szervező Németh Irmában nem merül le az elem, nem szegi kedvét semmi sem. Az első próbatétel 2000-ben volt, amikor a tanulási zavar kialakulására veszélyeztetett gyermekek fejlesztő pedagógiai tevékenységgel való megsegítésére létrehozott Csengetés Alapítvány helyett más jótékony célt kellett találnia. Abban az esztendőben a Buborékok Egyesület volt a kedvezményezett, Csak a következő évben talált egymásra dr. Sipos Edith, és az általa vezetett Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya jótékonyokkal. Azóta a Szent Pantaleon Kórházban betegeskedő kicsik számára vásárolnak a koncert bevételéből valamiféle gyógyítást segítő eszközt, vagy ha marad rá fedezet, valamilyen játékot, ami ugyancsak segíti őket a gyógyulásban.

A Saxofon Bird Band-ben több generáció is képviselteti magát, nem csoda, ha remek hangulatot teremtenek.

A fáradhatatlan szervező idén is sokakat megmozgatott a nemes cél érdekében. Halkan, és zárójelben jegyzem meg, a célt akkor érné el igazán, ha a nézőtéren lényegesen többen ülnének, mint ahányan fellépnek, de ez már biztosan nem rajta múlik.

Magától értetődően képviseltette magát két kiváló népdalcsokorral (Jámbor Benedek, Deák Viktória) és a műsorvezetőkkel (Aczél Dorka, Török Donát) a Móricz Zsigmond Általános Iskola is, de az összefogás erejét mutatja a több iskolából összeállt (Móricz, Arany, Dózsa, Adonyi Szent István iskola) kamarakórus is.

Az est csúcspontján már félidőben túlestünk, hiszen a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Teleki Gergő az általa brilliánsan előadott Chopin darabbal ugyanúgy lenyűgözte a közönséget, mint az őt követő zenetanárok, Mészáros Melinda (harmonika) és Szőts Judit (hegedű) temperamentumos előadása.

Persze a folytatás is remek színvonalon zajlott, a Viadana Kamarakórus nem tud hibázni, a Quintia (Beke Beáta, Kurina Laura, Németh Irma, Péter Kata, Pocsai Mária) hozta szokásos kiváló színvonalát, a Saxofon Bird Band (Mukli István, Balogh Zoltán, Balogh Krisztián, Tótin István, Hegyi Zoltán, Farkas Márk) pazar hangulatot teremtett, majd Szabóné Sáfár Ilona ápolási igazgató köszönő szavai után pazar volt a horvát népdal közös előadása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!