Kultúra

2016.12.28. 15:55

Verses, dalos ajándék - Az irodalmi kávéház tagjai így várták az ünnepet

Dunaföldvár - A Rátkay László Irodalmi Kávéház idei utolsó programját tartották karácsony hetében, hogy a jelenlévők irodalmi alkotásokkal, dalokkal és a zene erejével hangolódjanak az ünnepre.

L. Mészáros Irma

Évek óta hagyomány, hogy erre az estére nem hívnak vendéget a csoport tagjai, hanem maguk választotta verssel, történettel, dallal ajándékozzák meg egymást. A mostani alkalmon felhangzottak többek között Reményik Sándor, József Attila, Wass Albert gondolatai. Pataki Dezső és családja énekkel, gitár- és hegedűjátékkal készült, s egy szép lengyel dalt is hozott ajándékba a résztvevőknek.

Pataki Dezső családja énekkel, gitár- és hegedűjátékkal készült  Fotó: amatőr felvétel

Elhangzottak saját írások is: Bodolai György állatorvos gyermekkori élményeit felidéző emlékezését olvasta fel, Simon István nyugalmazott református lelkész pedig az advent és a karácsony ünnep lényegéről szólva azt fogalmazta meg: Akármilyen is az életünk, Isten bölcsője lehetünk, azzá lehet az otthonunk, a családunk, minden találkozásunk, ha nyitott a szívünk a csodára, a betlehemi gyermek befogadására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!