Kultúra

2016.11.16. 20:45

Több magyar film is szerepel a 38. Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon

Budapest- A Tiszta szívvel és A martfűi rém mellett Edelényi János Jutalomjáték, Madarász Isti Hurok, valamint Kamondi Zoltán Halj már meg! című filmje is szerepel a 38. Kairói Nemzetközi Filmfesztivál (CIFF) műsorában.

Till Attila Tiszta szívvel című filmjét a CIFF versenyprogramjában mutatják be, míg A martfűi rém, a Hurok és a Halj már meg! című alkotásokat a Nemzetközi Panoráma szekció filmjei között vetítik. Edelényi János rendezése, a Jutalomjáték a Fesztiválok fesztiválja elnevezésű válogatást gazdagítja.

A november 24-ig tartó, tíznapos mustrán 61 ország több mint 200 filmalkotását láthatja a közönség. Versenyen kívül olyan korábbi fesztiválkedvenceket is játszanak, mint a Florence - A tökéletlen hang című brit életrajzi dráma, Cristian Mungiu román rendező Érettségi című filmje és a kanadai Xavier Dolan Ez csak a világ vége című munkája.

A fesztivál díjairól Christian Petzold német forgatókönyvíró-rendező (Phoenix bár, Barbara, Jerichow, Yella) elnökségével nemzetközi szakmai zsűri dönt.

A legjobb filmet jutalmazó Arany Piramis-díjért folyó versenybe 16 alkotást válogattak be a szervezők, köztük Till Attila kerekesszékes krimijét, amely már egy sor fesztiváldíjat elnyert és a legjobb idegen nyelvű film Oscarjára is nevezte Magyarország. Fenyvesi Zoltán, a Tiszta szívvel egyik főszereplője részt vesz a film szombati díszbemutatóján a kairói operaházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!