Kultúra

2014.10.01. 15:35

Versdélután: író-olvasó találkozó a Gyermekkönyvtárban

A József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtára adott otthont szerda délután a Cimbora Klub rendezvényének, melynek vendége Varró Dániel, költő, író, műfordító volt.

Balla Tibor

A szépírók Társasága támogatásával létrejött találkozó moderálását Kálnay Adél József Attila-díjas író, költő vállalta magára. Az irodalmárok számára reménytelinek mondható érdeklődés kísérte a rendezvényt, ráadásul nem csak a legkisebbek voltak kíváncsiak a rímfaragó sikeremberre, de jónéhányan ültek a sorokban olyanok is, akik talán már maguk is Varró Versein nőttek fel. Nem tudni, hogy a Zenei Világnap adta-e az ötletet Németh Irmának, vagy csak a mindenki által csak Daninak nevezett költőt szerette volna meglepni, mindenesetre a Móricz Zsigmond Általános Iskola 4/b osztályosainak egy aprócska kórusa népdallal kedveskedett a vendégnek. Az író-olvasó találkozó harmadrészt életpályája ismertetéséből, harmadrészt felolvasásból, harmadrészt pedig a költő faggatásából állt össze a mintegy félszáz hallgató örömére.

A közvetlen modorú hatkötetes költőről sok minden kiderült a délután folyamán, például olyanok, hogy a Mackós iskolába nem mackók járnak, hogy a testvéri féltékenység íratta vele első versét, s hogy miután tanultak az iskolában Petőfiről, Aranyról, akik eposzuk megírása után egycsapásra híresek lettek, ő is hamarjában megírta a sajátját Nyuszika; Nyuszika szerelme és Nyuszika estéje címmel. A hőn vágyott hírnév azonban akkor elmaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!