Megrajzolt hőstörténetek

2018.08.07. 17:48

Valami készül Esztergomban: jön az I. Magyar Történelmi Képregénytalálkozó!

Lesz kiállítás az esztergomi Vármúzeumban, és a jeles alkalomra megjelenik Kiss Ferenc összes Attila tematikában megírt képregénye is.

Az I. Magyar Történelmi Képregénytalálkozó történelmi pillanat lesz a történelmi napokon – és nem csak a nevében. A program Esztergomi Történelmi Napok rendezvénysorozatba illeszkedik, mely Esztergom Város Önkormányzatának támogatásával, a MNM Esztergomi Vármúzeuma rendezésében valósul meg. E napok Szent István korába röpítik vissza a várhegyre látogatókat augusztus 18-án és 19-én.

A Képregénytalálkozó keretében a Vármúzeum Nagytermében képregénykiállítás nyílik Fazekas Attila, Farkas Lajos, Lanczinger Mátyás és Németh Levente alkotásaiból. A találkozón bemutatkoznak a magyar történelmi képregények szerzői és rajzolói, lesz rajzolás Németh Leventével, sőt, képregényvásár is, a nagysikerű Hunyadi-regénysorozat szerzője, Bán Mór is dedikál, továbbá olvasósarok, beszélgetések és sok más érdekesség is várja az érdeklődőket.

A Találkozóra jelenik meg a Képregény Kedvelők Klubja kiadásában a Korcsmáros Pál-díjas Kiss Ferenc összes Attila tematikában megírt képregénye. A 40 oldalas kiadványban szerepel majd többek között az „Attila, a hunok csillaga”, a „Keve halála”, az „Attila, a világ ura” és az „ Attila kardjának igaz története” című képregény is.

Fotó: Facebook

A kétnapos fesztivál programjai és a képregénytalálkozó is ingyenes. A Vármúzeum kiállítóterei augusztus 18-án és 19-én kedvezményes belépőjeggyel látogathatóak, mely napi belépőjegy megváltásával a látogatók jogosultak az aznapi tárlatvezetéseken is részt venni.

Az Esztergomi Történelmi Napok a képregényeken túl is változatos programokat kínál a résztvevőknek: hagyományőrző csapatok, vásározók, kézművesek, koncertek és neves színészek elevenítik majd fel államalapító királyunkat és korát. Augusztus 18-án a Szent István győzelmi menethez lehet majd csatlakozni. A Várszínház társulat augusztus 19-i előadása Szent István koronázását tárja majd a látogatók szeme elé.

A részletes programról a rendezvény közösségi oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Borítókép: Apostol és király: Szent István emlékezete a magyar történelmi képregényben / verebics.blogspot.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában