jakd

2019.09.15. 17:00

Újra hasznos? Alkoss!-Szemétből „műalkotást”

A dunaújvárosi József Attila Könyvtár az Országos Könyvtári Napokhoz kapcsolódóan (2019. szeptember 30-tól) öko-kiállítást szervez.

duol.hu

A kiállításon újrahasznosított anyagokból készült műalkotások (Páhi Péter kacatszobrász fémszobrai) iparművészeti alkotások (Terbe János kartondesign-bútorai, a Lorántffy Iskola divattervező szakának munkái) lelkes, ügyes kezű amatőrök hulladékból készült „alkotásai”, a mindennapi élet „újrahasznosított” használati tárgyai (ékszerek, papírcsík-díszek, pólófonálból készült játékok...) mellett

szeretnénk általános és középiskolás diákok – tervezett kiállításhoz illő – hulladék anyagok felhasználásával készült, Benedek Elek-ihlette alkotásait is kiállítani.

Ezért a könyvtár az alábbi felhívást teszi közzé:

ÚJRA HASZNOS? ALKOSS! – SZEMÉTBŐL „műalkotást”

Felhívás általános és középiskolás diákok részére! Készíts egy műalkotást az újrahasznosítás jegyében! Hulladékból művészeti, iparművészeti alkotásokat, tárgyakat. TÉMA: BENEDEK ELEK MESEVILÁGA. Alkotásod részt vesz egy kiállításon és a közönség által legjobbnak ítélt műveket díjazzuk!

ÚJRA HASZNOS? ÖKO-KIÁLLÍTÁS

Hulladékból művészeti, iparművészeti alkotások, tárgyak

KÉSZÍTS EGY MŰALKOTÁST AZ ÚJRAHASZNOSÍTÁS JEGYÉBEN!

Téma: BENEDEK ELEK MESEVILÁGA

A dunaújvárosi József Attila Könyvtár kiállítást szervez, ahol a látszólag értéktelen hulladékok művészeti alkotásként éledhetnek újjá! Az alkotásokkal a 160 éve született 90 éve elhunyt íróra emlékezünk.

Nevezés: általános és középiskolás diákok nevezhetnek egyénileg vagy csapatban alkotott művekkel

Alkotás: lehet szobor (magasság: max. 2 méter), kép, installáció, kollázs, tárgy, stb.

Anyaghasználat: szabadon választott – mindenki tetszőlegesen választja ki azokat a hulladéknak ítélt anyagokat, elemeket, amelyekből alkotni szeretne: papír, fém, alumínium, üveg, PET, fa stb.

Határidő: Az alkotásokat 2019. szeptember 28. (szombat) 18 óráig várjuk a József Attila Könyvtárba!

Cím: Dunaújváros, Apáczai Csere János u. 9.

Öko-kiállítás: 2019. szeptember 30-án nyílik. Egy hónapig látható.

A közönség által legjobbnak ítélt műveket díjazzuk!

#trashart #újrahasznosítás #környezettudatosság #zerowaste #környezetvédelem #DIY #csináld magad!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában