Január 13-án a Budapest Klezmer Band is fellép a Bartókban

2018.12.21. 10:00

Újévi gálakoncertre hívnak

Január 13-án immáron 9. alkalommal jelentkezik a város egyik rangos komolyzenei eseménye, az Újévi gálakoncert, amely ezúttal is jelentős fellépőt, a Budapest Klezmer Bandet hozza Dunaújvárosba, a Bartók kamaraszínház nagytermébe.

Szabó Szabolcs

Mindezekről a szervezők, Koós-Balázs Eszter, a Sándor Frigyes Zeneiskola munkatársa, Moravecz Attila, a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke és a zeneiskola vezetője, Dőr Gabriella tartott sajtótájékoztatót szerdán a helyi zeneiskolában. A tájékoztatón elhangzott, a már hagyományosnak mondható hangverseny első felében a helyi zeneiskola tehetséges növendékei és zeneművészeti pedagógusai lépnek fel, majd jön a nemzetközi hírnévnek örvendő Budapest Klezmer Band.

Koós-Balázs Eszter, Moravecz Attila és Dőr Gabriella mutatták be a hagyományos városi újévi koncert programját
Fotó: Sándor Judit

A zenekar 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét, modernitással fűszerezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában