Kultúra

2017.01.09. 19:30

Újévi gála - sok jó zene

Parádés gálát tartott a hétvégén a Sándor Frigyes Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Felléptek az iskola tanárai, diákjai és a Princess hegedűtrió.

Balla Tibor

Egy ilyen fellépés kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy az intézmény felvonultasson mindent, amire büszke lehet a különböző hangszeres képzésekben.

A fafúvós kamaracsoport: Tótin Szilvia, Pálinkás Eszter Ágnes, Burkovics Márton és Tótin István Fotó: Zsedrovits Enikő

Elsőként a Dőr Gabriella - Matolcsi Katalin jól összeszokott párosa lépett színpadra egy Hacsaturján zongora négykezessel, a Keringővel. Őket követte a fafúvós kamaracsoport (Tótin Szilvia, Pálinkás Eszter Ágnes, Burkovics Márton, Tótin István) Pachelbel Kánonjával. A harmonika-zenekar Juhos Melinda vezényletével biztos siker, két produkciót, egy Harry Potter-darabot és a Costa Brava című szerzeményt adta elő. Könnyedebb műfajokat is becsempésztek.

A vonósegyüttes Pomposné Zelena Erzsébet vezényletével lépett fel Fotó: Zsedrovits Enikő

Csajkovszkij Két jazzfeldolgozása hangzott el a Diótörő és a Hattyúk tava című balettből, előadták: Pásztor Magdolna, Balogh Zoltán András és Tótin István. A vonószenekar Pomposné Zelena Erzsébet vezényletével egy klasszikust és egy Joplin-darabott adott elő. A fúvósegyüttes három könnyed darabja után ismét a Dőr Gabriella - Matolcsi Katalin páros ült a zongorához egy boogie-voogie fantázia erejéig.

A második felvonást a Princess Hegedűtrió klasszikust a modernnel ötvöző műsora töltötte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!