Kultúra

2014.02.07. 11:10

Tehetségét számos területen kamatoztatta a törékeny nagyvenyimi lány

Nagyvenyim - A tragikusan fiatalon elhunyt művész, Corbisier Kim előtt gyertyagyújtással egybekötött emlékdélutánon tisztelegtek.

Családtagjai, egykori barátai, ismerősei, tanárai és tisztelői emlékeztek a nagyvenyimi Corbisier Kimre, aki tehetségével, szépségével és kedvességével lopta bele magát mindenkinek a szívébe. Kim igazi polihisztor volt: festett, rendezett, színészkedett, modellkedett.

Nagyvenyimen végezte el az általános iskolát. A Széchenyi gimnáziumban érettségizett, ahonnan egyenes út vezetett a Képzőművészeti egyetemre. Tehetségét számtalan területen kamatoztatta: a festészet mellett rövidfilmekben szerepelt, maga is filmkészítő volt. Egzotikus vonásai keresett modellé tették a törékeny lányt.

Sajnos nagyon kevés idő, mindössze huszonhét év jutott neki az életből.

Emlékét idézték fel egykori általános iskolai osztálytársai, Kissné Ságodi Gyöngyi általános iskolai tanára és középiskolai mestere, Rohonczi ROHO István festőművész. A művész vetítéssel egybekötött beszélgetésen osztotta meg gondolatait, élményeit a résztvevőkkel. Megemlékezett a fiatal tehetségről Szabóné Lőrincz Ilona polgármester is, aki elmondta, hogy január 22. ettől kezdve Nagyvenyimen nem csak a Magyar Kultúra Napja, hanem Corbisier Kim emléknapja is egyben.

A jelenlévők egy-egy mécses meggyújtásával rótták le kegyeletüket a páratlanul tehetséges művész emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!