Kultúra

2016.08.02. 16:55

Tárlat Cím nélkül az MMK-ban

Dunaújváros - Az MMK Galériája köztudottan felületet biztosít a fiatal, feltörekvő tehetségeknek a nyilvános megmutatkozásra.

Balla Tibor

Az augusztusi hónapot is egy elkötelezett fiatal kiállításának megnyitójával indították. Bár a tárlat címet nem kapott - nem is volna könnyű elnevezni -, a bemutatott anyagot nehéz lenne elfeledni. Kurucz Zsófia a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában végzett textiltervezőként, de nem elégedett meg ennyivel, a Magyar Képzőművészeti Egyetem máris hallgatói közt jegyzi a bájos fiatal lányt.

Az elsőbálozó alkotó, Kurucz Zsófia önarcképei között Fotó: Zsedrovits Enikő

A hétfő kora délutáni megnyitóra meglepően sokan voltak kíváncsiak, ahol Csetnegi László felvezető szavaival nyílt meg a Munkásművelődési Központ földszinti folyosójának falait beterítő tárlat, amely mint kiderült, a fiatal alkotó pályafutásának első önálló kiállítása. A földszinti színházteremben lezajlott nyitóceremónia után még egy rögtönzött tárlatvezetésre is vállalkozott az ifjú művész.

Az már bizton kijelenthető, hogy hallhatunk még az alkotóról, hiszen gondolati és képi világa jól körbehatárolhatóan egyedi és érzékeny, ami előrejelzi, hogy a további képzésekkel profivá válhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!