tánc minden mennyiségben

2019.02.18. 09:00

Táncház volt Nagyvenyimen

A nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében színvonalas és rendkívül szórakoztató programra várták az érdeklődőket február 15-én, pénteken este a Qualiti Fitt Sportcentrumba.

Horváth László

A Kultúrházak éjjel-nappal 2019 elnevezésű rendezvényen moldvai, felcsíki és gyimesi dallamokra rophattuk a táncot. A tavalyi szüreti mulatság sikerét meglovagolva immáron másodszor találkozhattak a néptánc szerelmesei egy táncházban, ahova a környékbeli települések táncegyütteseinek tagjai mellett szép számban érkeztek a tánclépésekkel most ismerkedők is. Nagyvenyim idén kapcsolódott be először a Kultúrházak éjjel-nappal című országos rendezvényekbe – mondta lapunknak Mogyorós Mária, a művelődési ház vezetője.

Fiatalok és idősebbek együtt ropták a táncot, amelyhez a Kóborzengő zenekar húzta a talpalávalót
Fotó: Horváth László

A 2018-as szüreti mulatság sikere után jelentkező igényt szeretnék programszerűen a ház rendezvényei közé beilleszteni. Ezzel nem csak a népzene és a néptánc kedvelőit célozzák meg, de próbálnak szélesebb körben is nyitni. Nagyvenyimen fontos a népi hagyományok ápolása, amelyhez kitűnő alkalmak a táncházi találkozók. Az ősz folyamán megismétlik a mostani rendezvényt, bízva benne, hogy a programot hasonló kedvező fogadtatás várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában