Kultúra

2017.06.30. 18:30

Tánccal gyűjtöttek a gyerekeknek Dunaújvárosban

Jótékonysági flashmobot tartott tegnap délután a Kanga-tréning három aktivistája a Dózsa téren az SOS Gyermekfalvak megsegítésére.

Aki mit sem tudott az esemény mivoltáról, csak annyit láthatott tegnap délután a Dózsa mozi előtti téren, hogy három vidám kismama, a hátukra rögzített kisbabájával zenére táncol egy meghatározott koreográfiát. Ami már kissé furcsává tette a dolgot, hogy előttük egy gyűjtődoboz állt, amibe egy-egy arra járó fém- vagy papírpénzt dobott. Bárki akár azt is gondolhatta volna, hogy koldulnak, ám ennél sokkal, de sokkal nemesebb dologról van szó, az SOS Gyermekfalvak javára gyűjtöttek ilyen módon támogatást.

Ferenczi-Juhász Éva okleveles Kanga-tréner, az esemény szervezője elmondta, azért gyűjtenek, hogy az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekeknek szebbé tudják tenni a napjait. Miután a Kanga-tréning egy szülés utáni regenerációs torna, ami azt a célt szolgálja, hogy az édesanyák visszanyerjék terhesség előtti formájukat úgy, hogy a babák az óra nagy részében a hátukon rögzítve részt vesznek a tornában, magától értetődő volt az ötlet, hogy egy ilyen órarészlettel álljanak ki a Dózsa térre. Az okra is hamar fény derült. A Kanga-tréning keretein belül működik a kanga-help, amelyben évente több alkalommal vesznek részt jótékonysági megmozdulásokon ehhez hasonló flashmobokkal. Májusban a koraszülöttekért, a perinatális intenzív centrumoknak gyűjtöttek. A péntekihez hasonló minden év júniusában megtörténik, és nem csak Magyarországon, hanem egész Európában, és szerencsére azt tapasztalják, hogy nagy sikerrel. Azt látják, az embereknek van adományozó kedvük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!