Megismerni a népmesekincset

2019.05.10. 10:00

Táltos világ címmel hirdettek népballadamondó vetélkedőt

A Magyar Versmondók Egyesülete és a CsupaCsoda Birodalom NépmesePont meghirdette Táltos világ címmel egy népmese- és népballada-előadói találkozót a Munkásművelődési Központba a tegnapi napra.

Balla Tibor

A népmesemondó versenyre általános és középiskolás, valamint felnőtt amatőr próza- és mesemondók jelentkezését várták népmese és népballada kategóriákban. A találkozó felmenő rendszerű verseny formájában zajlik, és a fiatalabb valamint idősebb, sőt a legidősebb korosztály mesemondói számára is nyitott.

Népmesékből, balladákból is létezik prózamondóverseny
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az országban több helyszínen megrendezett regionális döntőkből jutnak tovább a zsűri által kiválasztottak a budapesti országos gálára, amely a Fővárosi Művelődési Házban lesz késő tavasszal. A Táltos világ népmese- és népballada előadói találkozó célja a kulturális identitás elmélyítése, a különböző nyelvjárások és a helyi népmesekincs megismerése, az előadás gyakorlása, az előadói eszközök bővítése valamint a tapasztalatcsere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában