Kultúra

2017.05.02. 18:45

Rácalmáson és Kulcson szemléztük, milyen is a közösségi összefogás?

Két kiváló rendezvényen szemlézhettük, milyen is ha május első napján összefognak a civilek - az önkormányzatok támogatásával.

Szabó Szabolcs

Civilek napja, majális, falunap, közösségi összefogás - bár a címke nem éppen mellékes, ám eme programok esetében a cél közös: összehozni azon polgárokat, akik egy remek tavaszi napon együtt akarnak szórakozni, és nem utolsósorban a jövőben együtt cselekedni az adott településért.

Ezen írásban taglalt körutunk első állomása Kulcs település sportpályája volt, ahol ezúttal is valóban sokszínű és egyben családbarát programcsokorral várták a faluközösséget.

A hívó szóra pedig sokan megmozdultak: a helyi sport- és civil közösségek a délelőtt és a kora délután folyamán egymásnak adták a színpadot, a lelkes közönség pedig az immáron már hagyománnyá nemesedő kulcsi gulyással - ezúttal több mint ötszáz adagot mértek ki - csillapíthatta éhségét. Volt is miért erőt gyűjteni, hiszen kora délután Korda György szolgáltatta a slágervarázst, a közösségi buli pedig retró muzsikával zárult késő este.

A szomszéd háznál, azaz Rácalmáson is már hétfőn kora reggel kezdődött a májusi mulatság. A helyi civil szervezetek sátraiban már hamar munkába léptek a főzőemberek, a focipályán pedig reggel 9 órától indultak a rangadók.

A Sirály horgászközösség ezúttal kedélyes "száraz" horgászversenyre várta a fiatalságot. Közben üstökben főtt a már illatában is remeknek ígérkező pörkölt, halászlé és birkagulyás.

Rácalmás a színpadi műsorban sem kívánt elmaradni a környező településektől. A népes közönség előbb a nagyszínpadon köszönthette a korábbi profi női bokszolót Miló Viktóriát, majd pontban délben már a több generációnak is slágereket szállító Szandi énekeltette meg a nagyérdeműt.

Kulcson és Rácalmáson is egyaránt remekül szórakoztak a helyi polgárok, akik megfogadták: jövőre, veletek, ugyanitt találkozunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!