Kultúra

2013.11.07. 13:30

Smuk Imre a Kamara Galériában

Dunaújváros – Folytatva vállalt küldetését, ismét egy helyi alkotó kiállításának ad helyet a Kamara Galéria. Smuk Imre tárlata.

Szabó Szabolcs

Ismét egy egyéni kiállítással folytatja a helyi, illetve a városból elszármazott képzőművészeket bemutató népszerű sorozatát a Latinovics utcában székelő Kamara Galériában.A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara védőszárnya alatt működő kiállítótér által a Hírlap részére küldött tájékoztató szerint péntek este hat órától a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza prózai tagozatának egykori vezetőjének, Smuk Imrének gyűjteményes kiállítását tekinthetik meg az egybegyűltek.

 

A teátrum nyugalmazott igazgatójának alkotásait nem először láthatják az érdeklődők. Smuk Imre – a korábban már lapunkban is számos alkalommal kiemelt – díszlettervezés (Legutóbb az idén nyáron a Petőfi Művészeti Liget szabadtéri színpadán debütáló Szegény, Dániel címűbűnügyi komédia díszletéért felelt) mellett évtizedek óta foglalkozik autodidaktaként festészettel. Egy hónap híján egy éve Akvarell Duó címmel Smuk Imre lányával, Smuk Anitával állított ki a Bartók aulában. A Vállalkozók Házában található Kamara Galériában ezúttal tájképeivel ismerkedhetnek meg a betérők. A tárlatot egykori kollégája Szabóné Lőrinc Ilona, Nagyvenyim polgármestere ajánlja a vendégek figyelmébe a megnyitón; az esemény moderátora pedig dr. Markovics György kamarai titkár lesz.Smuk Imre kiállítása egy hónapon át, december 5-ig várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!