Harmonikás karácsony

2017.12.13. 19:07

A harmonikások sikert sikerre halmoznak az országos versenyeken

Félévzáró karácsonyi koncertet adtak a Sándor Frigyes Zeneiskola harmonika szakos tanítványai kedden délután.

Balla Tibor

harmónikások Fotó: Zsedrovits Enikõ

A Juhos Melinda szakavatott kezei között cseperedő tanoncok igyekeztek megmutatni, hogy honnan hová lehet eljutni ezzel a hangszerrel hosszú, kitartó, áldozatos munka árán.

Nagy-Varga Gábor a Télapó itt van című gyermekdalt, Nyúli Noémi a Szeretnék szántani című népdalt, Kasztner Bálint Márton a Gólya, gólya gilice című gyermekdalt, Beniczki Benjámin a Láttál-e már valaha című gyermekdalt, Fügedi Noémi a Hull a pelyhes című gyermekdalt, Bognár László Zsombor az Éliás, Tóbiás című gyermekdalt, Simon István Máté a Kis karácsony, nagy karácsony című dalt adta elő. Szmodics Emese Anna egy Vas Gábor szerzeménnyel készült, Szabó Dominik Gábor W. Mayer: Mese című darabját, Erdősi Csanád szintén Vas Gábor-szerzeményt, Kis Márton András Megyeri Lajos Népmotívum című darabját, Vári Hédi Emília A lovamnak nincsen párja című Vas Gábor-darabot, Balogh Anna Liza szintén tőle a Jön a vonat című darabot, Szloboda Balázs Megyeri Lajos Medvetáncát, Vári Gergely Péter Fugazza: Tréfás varázslóját, Tönkő Máté Zippoli Menüettjét, Káveczki Zsófia Vas Gábor Kis kacsa fürdik feldolgozását, Tóth Eszter Zsófia Louis Ferrari Dominóját adta elő. A Hajdú Petra-Juhász Nikolett duó Szabó István: Tiki-taka című művével, az Orgovány Zoltán-Juhos Melinda páros Edit Piaf: Padam, padamjával készült. A Harmonika zenekar Szmodics Leventével kiegészülve 3 szerb népdalt és 2 karácsonyi dalt játszott.

 

Juhos Melinda elmondta, az előző koncert óta a következő sikereket könyvelhetik el: a VIII. Paksi Harmonika Fesztiválon nemzeti kamarazene kategóriában a harmonika kvartett ezüst, a harmonikazenekar arany minősítést szerzett. Az 1-es korcsoportban Szloboda Balázs bronz, Vári Gergely Péter ezüst minősítést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában