Kultúra

2017.02.05. 18:15

Rácalmási festő műveit láthatják a kastélyban

Perkáta - Rácalmási festőművész képeiből nyílt kiállítás Perkátán. A színes, változatos festményekből álló tárlat iránt többen is elismeréssel adóztak.

Horváth Dóra

A Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központ szervezésében február 2-án, múlt héten csütörtökön megnyílt Szabó János rácalmási festőművész festménykiállítása a perkátai Győry-kastélyban. A ragyogó színekben pompázó, színvonalas tárlaton a látogatók csendéleteket, úti és modern képeket tekinthetnek meg.

Somogyi Balázs polgármester (b), Nógrádi Katalin művész, Bogó Anikó ügyvezető igazgató és Szabó János rácalmási festőművész a perkátai kiállítás megnyitóján Fotó: Horváth Dóra

A megnyitón Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte elsőként a vendégeket. Elmondta, hogy már régebben is tervezték, hogy a kastélyban bemutatják a művész képeit, s nagy örömükre szolgál a jelenlegi, színvonalas kiállítás.

A polgármester után Nógrádi Katalin Art-díjas művész bemutatta Szabó Jánost, festői pályafutását és a berendezett kiállítást. Elismeréssel adózott a festő munkája iránt, kiemelte, hogy milyen nagyszerű dolog, hogy nemcsak egy stílusban alkot szépet, hanem igyekszik minél többet kipróbálni.

Nógrádi Katalin gondolatai után emelve az esemény színvonalát a Perkátai Női Kórus énekelt két dalt, majd a pezsgőbontást követően a vendégek megtekinthették a kiállítást, beszélgethettek a művésszel a képeiről, amelyeknek március 10-ig ad otthont a perkátai Győry-kastély.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!