Kultúra

2017.07.21. 18:00

Polgár Lilla önálló estje - Egy mai család mindennapjairól

A gyereknevelés hol feladványokkal teli, hol humoros momentumait is felvillantotta Polgár Lilla, aki önálló esttel lépett fel csütörtökön a Petőfi Művészeti Ligetben. Családi kör dallal, verssel, megértéssel.

Szabó Szabolcs

Polgár Lilla nem éppen az az otthonülős kisgyermekes anyuka, legutóbbi találkozásunkkor egy áruházban futottunk össze, akkor egy gyermektábor ellátását intézte egymaga, a mindezzel járó kakaópiramist szállítva. Mellette örökmozogó kisfia. Kint pedig irgalmatlanul szakadt az eső. Megoldotta. Ezt is. Szerdán este a technika ördöge is próbálta megviccelni, ám lendületét a több órás áramszünet sem törte meg. Másnap, csütörtökön este végre színpadra léphetett a Ligetben önálló estjével.

Családi kör címmel mutatta be önálló estjét a Ligetben Polgár Lilla

Az előadás előtt beszélgettünk:

- A Bartók színháztól kaptam a felkérést, és nagyon jólesett ez a megkeresés, hiszen szeretem a munkámat, és vágytam már, hogy ismét fellépjek a Ligetben. Párom, Gasparik Gábor színész is segített az előadás összeállításában, és én is sokat kerestem, kutattam, hogy melyek is lehetnek azok a prózarészletek, dalok, versek, amelyek hűen tükrözik mindazokat a kihívásokat és örömöket, amelyekkel a családi élet, a gyereknevelés jár. Kisgyermekes anyukaként nekem is bőven van már tapasztalatom, így ezeket is próbáltam beépíteni az előadásba, amely, bízom benne a közönség tetszését is elnyerte - mondta el lapunknak Polgár Lilla színésznő, aki hozzátette.

- Szerettük volna egy olyan estével megajándékozni a Liget közönségét, amely több szempontból is felvillantja, milyen is egy család élete. Amint a produkció ajánlójában is megfogalmaztuk: a gyermeknevelés tele van felemelő és szeretetteljes pillanatokkal, de olykor megható, máskor kihívásokkal teli, esetenként abszurd és vicces helyzeteket is tud szülni. Ezeket kívántam bemutatni, humorral átszőve, kedvesen, hogy örömöt jelentsen a "Családi kör".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!