Kultúra

2010.11.02. 03:29

Peronlakók álmatlansága

Dunaújváros - A tavalyi járatszűkítés után a hétvégén visszatalált menetrendjéhez szabott vágányára a város egyetlen kortárs kulturális fesztiválja, az Éjszakai Átszálló. Peronlakók üdvözlete.

Szabó Szabolcs

Így történhetett meg, hogy vasárnap este Jelenits István piarista szerzetes, neves teológus - és mint meggyőződhettünk róla, baráti szelídséggel oktató polihisztor - az első sorban figyelte, amint Várnai Gyula leleplezi saját illúzióját - egy Móder Rezső- hangszintetizátor megszólaltátásával. A szellemszerelvény a Móder versbeszédeit egybegyűjtő kötetet volt hivatott leleplezve bemutatni, amelyet a könyvesként is sokadszor bizonyító Várnai Gyula gondozott. A minden napra sokkolás mottóját ezúttal is üzenőfüzetében őrző ÉÁ csapata négy napon át tekintélyes menetrendet állított össze, amely - végre-valahára, ismét - versenyképes volt a kibővített célközönség számára is.

Az ÉÁ újraszülte magát, a céllal, hogy lehet egy hosszított víkend erejére emberléptékű városi fesztivált építeni. Legkésőbb a rendszerváltás óta a restiben is közhelynek számít, hogy M. Karcsi bácsi tévedett, mert a mennyiség sem előbb, sem utóbb nem csap át minőségbe. Jelentjük, M. Karesz tévedett: a szerelvény újra befutott!Jelentjük, M. Karesz tévedett: az éjszakai szerelvény újra befutott!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!