Kultúra

2015.06.10. 14:25

Penteléről, óváros az alkotók szemszögéből

Dunaújváros - Még három héten át Pentele városrészé a főszerep a Kamara Galériában.

Szabó Szabolcs

Egy régi hagyományt elevenített fel még a tavasszal Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész és a hozzá csatlakozó alkotók.

A vállalkozó kedvű csapat terepre ment, azaz ecsettel, ceruzával, tussal papírossal felszerelkezve indult Pentele városrész újrafelfedezésére.

Pentelei hangulatok, remek alkotásokba csomagolva. Fotó: Ady Géza

Az alkotók célja volt, hogy felderítsék az Óváros rejtett zugait és megörökítsék a városrész nevezetességeit, ismert figuráit. A lelkes és aprólékos gyűjtőmunkából számos kiváló alkotás született. E munkákból is jó párat felvonultat az a kiállítás, amely „Pentele a képzőművészetben" címmel nyílt meg a múlt héten pénteken este a helyi kereskedelmi és iparkamara Kamara Galériájában. A DF Nemzetközi Art Műhely XXV. Kiállításán szereplő alkotók: Huang XIXI, Varga Melinda, Környei-Zsuppon Orsolya, Dr. Horváthné Lázár Gabriella, Szalainé Detti, Jakubik Beatrix Melissza, Varga-Mosolygó Ildikó, Bővíz András, Cheng Jung Wang, Pölöskey Henry, Móder Rezső, Kovács Mónika Bernadett, Sebestyén Pál.

A tárlat július 5-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!