Kultúra

2007.02.05. 03:28

Pénteken búcsúztatják Illés Lajost

Budapest (mti) - Pénteken 15 órakor, a fővárosi Fiumei úti sírkertben kísérik utolsó útjára Illés Lajos Kossuth-díjas művészt, az Illés együttes alapítóját.

Szabó Szabolcs

A január 29-én, 65 éves korában elhunyt zenészt a református egyház szertartása szerint helyezik végső nyugalomra Tőkés László királyhágómelléki református püspök szolgálatával. A család arra kéri a gyászolókat, hogy a búcsúztatóra csak egy szál virágot vigyenek, a koszorúra szánt összeget a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza javára ajánlják fel. Illés Lajos, aki a kisoroszi református gyülekezet kántora is volt, súlyos betegség következtében hunyt el. Illés Lajos 1942-ben született. A billentyűs hangszereken játszó muzsikus 1957-ben alapította testvérével, Illés Károly szaxofonossal és Zsiga István gitárossal az ős-Illés együttest, melyhez később csatlakoztak a Szörényi-testvérek. A klasszikus Illés 1965-re alakult ki. Illés Lajos 1973. november 2-án bejelentette a zenekar feloszlását és visszavonult a nyilvánosságtól. Egy-egy különleges alkalommal azonban visszatért a színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!