A Pálfalvi János–P. Csasztka Ilona grafikusházaspár kiállítása a Bartókban

2019.01.09. 08:00

Páros tárlat idézi az elmúlt időket

Erősen indította az évet a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Aulagalériája.

Balla Tibor

Két olyan alkotó – néhai Pálfalvi János és P. Csasztka Ilona grafikusművészek – tárlatát nyitották meg tegnap, akiknek a munkáit az elmúlt bő húsz esztendőben biztosan nem láthatta senki ebben a városban. Nem meglepő tehát, hogy szépszámú közönség volt kíváncsi a városalapítás idejére is visszavezető kiállítás megnyitóceremóniájára.

Ahogyan a kurátor fogalmazott, ez egy nagy merítés, gazdag anyag
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A tárlat kurátora, Rohonczi ROHO István megnyitójában egészen az ötvenes évekig röpítette vissza hallgatóságát az időben, felidézve a városépítés időszakát, amikor Weiner Tibor megrajzolta a város terveit, és azt álmodta meg, hogy ne csak szállást építsenek a munkásoknak, hanem egy otthonokkal teli várost. Várost, amelyben szükség van a kultúrára, a kikapcsolódásra. Ennek folyományaként került ugyanis városunkba a Pálfalvi János–P. Csasztka Ilona grafikusházaspár. A megnyitón beszédet mondott még Gáspár Aladár festőművész és Feltóti Sándor fotóművész is, valamint felléptek az Írisz versszínpad tagjai, köztük ifjabb Pálfalvi János is, aki édesapja versét szavalta el az egybegyűlteknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában