Kultúra

2016.02.12. 16:34

Páratlan értékeink - Érkezik a VAS/MŰ - acélszobrász építők kerestetnek

Dunaújváros - A nemzetközi szintéren is páratlan helyi acélszobrász alkotótelep négy évtizedét kívánja bemutatni egy, a jövő hónapban jelentkező kiállítás. Építők kerestetnek.

Szabó Szabolcs

VAS/MŰ címmel március 11-én mutatkozik be a Kortárs Művészeti Intézetben a dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep négy évtizedét bemutató kiállítás, amely még várja az építők személyes visszaemlékezéseit.

A kiállítás két ötletgazda-főszervezője Várnai Gyula Munkácsy-díjas alkotó és Nagy Annamária művészettörténész, a Kortárs Művészeti Intézet munkatársa, az Acélszobrász Alkotótelep történetének kutatója.

A jubileumi céllal is jelentkező kiállítás szervezői lapunknak elmondták, az elmúlt hónapokban, hetekben több korábbi alkotót is megkerestek itthon és külföldön egyaránt. A kiállítás érdemi része már összeállt, ám szeretnék, hogy a főként a Duna-parton elhelyezett acélszobrok kivitelezői, a gyártási folyamatban aktív szerepet vállaló dolgozók is jelentkezzenek és mondják el élményeiket tapasztalataikat a munkák kapcsán. Várnai Gyula és Nagy Annamária a DH kérdésére elmondta, hogy a dunaújvárosi acélszoborpark több szempontból is egyedülállónak számít, mind a hazai, mind a nemzetközi művészeti életben, éppen ezért is fontos, hogy méltó szerepet kapjon a város kulturális életében is.

A jelentkezéseket várják az [email protected] elektronikus levélcímen, valamint a Kortárs Művészéti Intézet telefonszámainak egyikén: (25) 412 220, mobil: 06 20 801 3316

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!