Farkasvonyítás!

2019.08.13. 16:00

Ozorai életkép: falkába csapódva

Szanyi-Nagy Judit/FMH

Sokszor csapatba verődve, fiúk, lányok vegyesen adták ki a teliholdat jelző hangot, úgy érkeztek egyik helyszínről a másikra. Az egyhetes O.Z.O.R.A. fesztivál – igen, ez a helyes írásmód, hiszen a név az Organic Zones of Radiant Atmosphere (A vibráló atmoszféra organikus övezete) rövidítést takarja – véget ért, de az biztos: hosszú ideig a fesztiválozókkal marad.

Fotók:Szanyi-Nagy Judit

Telefont nyomkodó embert ritkán láttunk, ám annál több ételárussal és műkedvelővel találkoztunk a helyszínen. Ez utóbbi nem vicc: akadt, aki könyvvel érkezett, más Az Ozorai Próféta kiadványt olvasta, míg odébb, a füves terület közepén helyet kapott Vasarely-kiállítást csodálták meg a műértők. A gyermekek cigánykerekeket hánytak, nagy mosollyal futkorásztak, s ez a közelben jógázókat sem zavarta. Üres zegzug alig maradt. Aztán, amikor leszállt az éj, a nappal is látványos szőttesek életre keltek: alattuk zene, szálaik között pedig fényjáték indult.

A programkezdésre (avagy koncertre) tömeg mozdult meg, s haladt át békésen, egymással beszélgetve, ismerkedve, netán boldogan ugrálva a célhelyszínre. A fesztiválon az internet által híressé vált mém, Hide the Pain Harold polgári nevén Arató András is részt vett, aki közösségi oldalán megírta: jól érezte magát az igar-dádpusztai rendezvényen. Úgy láttuk, több ezren éreztek hasonlóképpen, s tértek haza pozitív élményekkel, feltöltődve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!