szeptember 30. - október 6.

2019.09.22. 19:00

Országos Könyvtári Napok lesznek Dunaújvárosban is

A József Attila Könyvtár és Gyermekkönyvtár szeptember 30. – október 6. között programokat szervez az Országos Könyvtári Napok keretében.

duol.hu

József Attila Könyvtár, Németh Zsolt fotója

Fotó: Németh Zsolt

„KÖNYVTÁRAK AZ EMBERÉRT – FELELŐSSÉG A FÖLDÉRT”

Minden érdeklődőt szeretettel vár a hét MINDEN napján előadásokkal, kiállítással, játékkal a József Attila Könyvtár Dunaújvárosban. A Könyves Vasárnapon rendkívüli nyitvatartással, ingyenes beiratkozással, táncházzal, családi programokkal. Találkozzunk a könyvtárban!

Az összes rendezvényre a belépés díjtalan!

Felhívás általános és középiskolás diákok részére! Készíts egy műalkotást az újrahasznosítás jegyében! Hulladékból művészeti, iparművészeti alkotásokat, tárgyakat. TÉMA: BENEDEK ELEK MESEVILÁGA. Alkotásod részt vesz egy kiállításon és a közönség által legjobbnak ítélt műveket díjazzuk!

Egész héten

AMNESZTIA, ÖKO-kiállítás, Foglalkozás a KLÍMAVÁLTOZÁSRÓL

AMNESZTIA – elengedjük a késedelmi díjat

ÖKO-kiállítás – hulladékból művészeti, iparművészeti, mindennapi használati tárgyak

Interaktív foglalkozás középiskolásoknak a KLÍMAVÁLTOZÁSRÓL

szeptember 30., hétfő 17:00

ÚJRAHASZNOS? ÖKO-kiállításMEGNYITÓ

„Hulladék”-művészet... A művészet új írányai. PÁHI PÉTER kacatszobrászt kérdezi ROHONCZI ROHO ISTVÁN. A kiállításmegnyitó beszélgetésre szeretettel várunk minden érdeklődőt szeptember 30-án, hétfőn 17 órakor!

október 1., kedd 18: 00

A DÉLI JÉGVILÁG CSODÁI – fotós expedíció az Antarktisz peremvidékén

Kércz Tibor természetfotós már harmadik alkalommal tart előadást könyvtárunkban. Most az Országos Könyvtári Napok keretében: Október 1-jén, kedden 18 órakor egy élménybeszámolóval egybekötött vetített képes előadására szeretettel várunk minden érdeklődőt!

október 2., szerda 17: 00

Minket választó MADARAK

FENYVESI LÁSZLÓ a Duna-Ipoly Nemzeti Park ornitológusának előadása gyerekeknek és felnőtteknek. Első lépésünk a MADÁRBARÁT KÖNYVTÁR felé! Minden érdeklődőt szeretettel várunk október 2-án, szerdán 17 órakor!

október 3., csütörtök 17:00

NÖVÉNYI ESSZENCIÁK jótékony hatásai

2019. október 3-án, csütörtökön 17 órakor Bodoki Erika és Bodoki István illóolaj-tanácsadók tartanak előadást a Felnőttkönyvtárban. Az érdeklődők megismerkedhetnek a növényi kivonatok hatásaival, az illatélményekkel, az illóolajok használatával, jótékony hatásaival.

október 4., péntek 17:00

AKIKNEK A MADARAK IS CHOPINT ÉNEKELNEK

Országos Könyvtári Napok: Október 4-én, pénteken 17 órakor vendégünk lesz Érdi Szabó Márta és fiai: Érdi Tamás zongoraművész és Podhorányi Zsolt újságíró. Dedikálás és könyvárusítás a helyszínen. A belépés díjtalan! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

október 5., szombat 13:00 – 18:30

ÖKOKOZMETIKUMOK és TISZTÍTÓSZEREK – készítés és vásár

Az Országos Könyvtári Napok keretében Gyalus Boglárkával ajakápolót és házi tisztítószert készíthetnek az érdeklődők október 5-én, szombaton 13:00-18:30 között. A délután folyamán kozmetikumok és szappanok vására is lesz a Felnőttkönyvtár előterében. Szeretettel várjuk!

október 6., vasárnap 9:00 – 13:00

KÖNYVES VASÁRNAP

Rendkívüli nyitvatartás: 9:00-13:00! Csak vasárnap INGYENES beiratkozás, táncház, népi hangszerbemutató, Kerekítő foglalkozás... könyvek, olvasás, játék minden szinten, minden korosztálynak! Szeretettel várunk minden érdeklődőt, látogatót, régi és új olvasóinkat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában