Kultúra

2017.06.27. 17:55

Önismereti tábort nyitottak Nagyvenyimben

Nem művészképző, de mégis: alkotótábor kezdődött a község arborétumában, egyenesen ideális helyen.

Pekarek János

Ha valaki szeretné jobban megismerni önmagát, netán megnyugtató, szép környezetre vágyik, akkor keresve sem találhatna jobb helyet a nagyvenyimi Szent Bernát arborétumnál.

A község kellős közepén található, a XVIII. század közepén a ciszterci szerzetesek által épített arborétum messze környék egyik kincse. Itt rendezi négynapos önismereti művészeti és mesés élménytáborát a Lelki Egészségvédő Alapítvány. Hét táborozó az egykori plébániaépületben, illetve magában az arborétumban igyekszik Antalfai Márta "katarzisz komplex" művészetterápiája és kincskereső meseterápiás módszere segítségével elmélyedni saját személyiségében, egyben a kreativitás, a szabadban alkotás, a szemlélődés, vers, zene, mese segítségével fejleszteni azt.

Mindezt a tábor vezetőjétől, Lőrincz Andreától tudjuk meg - aki csak névrokona Szabóné Lőrincz Ilonának, a község korábbi polgármesterének, aki maga is a tábor egyik résztvevője. A többiek a lehető legkülönfélébb foglalkozású és életkorú hölgyek, Szolnokról, Budapestről, Pusztaszabolcsról más településekről.

Egyikük Szota Krisztina, aki azt vallja, hogy egész életét végigkíséri az a kérdés: mi miért történik? Ez a tábor mindenképpen egy újabb állomása lesz a kérdésre adható válasznak - önismeretének, világképének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!