Kultúra

2011.07.25. 04:29

Oltás és tánc

Kocevje, Pázmánd - Eldőlt, nyolcadik helyen végzett a pázmándi önkéntes tűzoltók lánycsapata a szlovéniai olimpián. Táncos produkciójuk pedig harmadik lett.

Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt évben a Pázmándi Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági lánycsapata nyerte az országos tűzoltóversenyt, s így kiérdemelték azt a megtiszteltetést, hogy az elmúlt napokban hazánkat képviselhették Kocevjében, Szlovéniában, a 18. Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltó Diákolimpián.
 
A magyar lányok mellett a letenyei fiúk utaztak el Magyarországról. Az egyhetes viadal nagy napja a csütörtök volt a lányoknak, akkor kellett számot adniuk tudásukról. Egész Pázmánd szurkolt értük, sokan - a polgármesterrel együtt - elutaztak a helyszínre, mások a világháló segítségével  kísérték figyelemmel a történéseket. Szombaton hirdettek eredményt, s kiderült, nyolcadik helyre volt elég a pázmándiak teljesítménye.

-  Nagyon büszkék vagyunk rájuk, mert mindent megtettek a sikerért. Január óta készültek megfeszített erővel, és nagyon tisztes helytállást produkáltak. Azt tudomásul kell venni, hogy más országokban nagyobb és régebbi hagyománya van már az ilyen versenyeknek, ezért a középmezőnyben való helyezéssel elégedettek lehetünk -  értékelt kérdésünkre vasárnap Domak Tibor, a pázmándi önkéntes tűzoltók parancsnoka. Nem otthon várták lányaikat, az autópályánál gyülekeztek tegnap késő délután, ott fogadták  az érkező csapatot, s tűzoltóautós díszkísérettel  haladtak tovább a településig.      
Külön dicsőség, hogy több mint harminc ország csapata mellett a pázmándi lányok táncos produkciójánál csak két jobbat látott a zsűri.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!