Kultúra

2011.11.07. 03:28

Nősténymás: hatodik elem

Dunaújváros - Két dunaújvárosi alkotó is elismerést vehetett át a közelmúltban nyílt Fejér Megyei Tárlaton. Egyikük egy főállású anyuka.

Szabó Szabolcs

A 2010-ben diplomázott alkotót Dunaújváros Művé-szetéért Alapítvány elismerését vehette át október végén a szemle ünnepélyes megnyitóján. Páhi-Fekete Noémi mondhatni duplázott, hiszen a 2009-es, akkor dunaújvárosi illetőségű tárlaton vehette át a legjobb fiatal alkotónak járó különdíjat.

- Bár nagyon örültem az elismerésnek, azért jócskán meglepődtem, hiszen jelenleg főállású anyukaként dolgozom. Jónás kisfiam héthónapos és a két gyermek szinte száz százalékig lefoglal. A Fejér megyei szemlén mindenképpen szerettem volna kiállítani, ezért adtam be a 2010-es diplomamunkám egy részletét - fogalmazott lapunk megkeresésére a Kulcson élő alkotó, akinek teljes diplomamunkája igazoltan van távol a megyei seregszemléről. A Nősténymás című fotósorozat öt darabkáját a közelmúltban Párizsban lehetett megtekinteni.

- A sorozat hatodik eleme itthon maradt, így ezen munkám került be a megyei tárlat válogatásába - tette hozzá Páhi Fekete Noémi.

A fiatal fotós, amint lehet munkába állna, bár a tervekbe még a cseperedő gyermekek is beleszólhatnak.

A Nősténymás sorozat pedig remélhetően a közeljövőben teljes egészében látható lesz a dunaújvárosi közönség számára is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!