Kultúra

2012.03.17. 09:26

Névadójuk: Petőfi Sándor - Országos találkozó a sárbogárdi gimnáziumban

Sárbogárd - A találkozók sora huszonhét éve nem szakadt meg, a Petőfi Sándor nevét viselő gimnáziumok és középiskolák 27. országos találkozóját a mezőföldi városban rendezték március idusán.

zaol.hu

Boda János igazgató hat középiskola négy-négy tagú küldöttségét köszöntötte a szerdai megnyitón. A többi között elmondta: a sárbogárdi gimnázium harmadszor ad otthont a rendezvénynek. A bogárdi randevún két aszódi intézmény (az evangélikus és a gépészeti), a kiskőrösi, a kiskunfélegyházi és a mezőberényi gimnázium és szakközépiskola, valamint a sárbogárdi vendéglátók képviseltették magukat. A találkozót a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatta a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével.

Elsőként a képzőművészeti pályázatra beérkezett alkotásokból összeállított kiállítást nyitották meg, az irodalmi vetélkedő témája Petőfi életét és költészetét ölelte fel, majd a házigazdák rövid sétára invitálták vendégeiket a megújult intézményben. Az ismerkedési esten maga a rock története elevenedett meg sok képpel és zenével.

A március 15-ei reggel ünnepi megemlékezéssel kezdődött: a diákok és kísérő tanáraik a Petőfi-szobornál és a Petőfi-emléktáblánál koszorúztak. A délelőtti szavalóversenyen szereplők egy Petőfi- és egy Mészöly Dezső-verset adtak elő, a zsűri elnöki tisztét Kelemen István színművész, a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja töltötte be. A kétnapos találkozót eredményhirdetéssel és búcsúebéddel zárták.

Az eredményekről a gimnázium két igazgatóhelyettese, Müller Viktória és Novák Kovács Zsolt számolt be. Az irodalmi pályázatot Godó Judit (Kiskőrös), a képzőművészetit Barna Máté (Aszód, gépészeti) nyerte. A Petőfi-vetélkedő első helyén az aszódi evangélikus gimnázium csapata végzett, megelőzve a mezőberényieket és a kiskunfélegyháziakat. A szavalóversenyen kiemelt arany minősítést érdemelt Hack Nóra (Mezőberény), aranyat Makkos Ambrus (Sárbogárd), ezüstöt Kovács Ferenc (Kiskunfélegyháza). Bronz fokozatot kapott Strobán Fanni (Aszód, gépészeti), Szappanos Emese (Kiskőrös) és Szabó Rózsa (Aszód, evangélikus).    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!