Kultúra

2011.11.03. 03:29

Néha-néha besüt a nap

Dunaújváros - Rohonczi István képzőművész-tanárember Felhőcske című munkáját találták az egyik legjobbnak az Őszi Tárlaton.

Szabó Szabolcs

- Természetesen nagyon jól esett az elismerés, főként, mert valóban nagyon nívós tárlat jött össsze idén a székesfehérvári Csók István Képtárban. A hazai mezőnyt szemlélve elmondható, a megyei és megyéhez köthető képző- és iparművészek az élvonalhoz tartoznak. Az idei Őszi Tárlat sem egy összedobott haknigyűjtemény: értékes, szép munkák sorakoznak egymás mellett pályakezdő fiataloktól kezdve a már befutott művészekig. Mindenki kitett magáért - fogalmazott lapunknak ROHO, aki hozzá tette még:

- Azt azért látni kell, hogy minden ilyen elismerés szubjektív véleményt tükröz. Én a magam részéről megpróbálom mindig maximálisan csinálni a dolgaimat, és ha néha-néha rám süt a nap, akkor örülök, ám hosszabb távon túl nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki. Jelenleg is itt vagyok a gimnázium műtermében, ahol Lorántffy Zsuzsanna mellszobrán dolgozom.

Az elismert képzőművész öt éve vágott bele élete egyik legnagyobb kalandjába: Miska ólomhuszár megteremtésébe. A teremtéstörténet a hónap végén újabb fordulatot vehet - tudtuk meg ROHO-tól. - Miskát téliesítettük és ha minden igaz, a kormány november végén dönt majd a történelmi műemlékhelyek helyzetéről. Ha minden jól alakul, akkor szeretnénk egy emlékhelyet állítani Miskával a középpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!