Kultúra

2014.03.23. 17:30

Megyei zongora találkozót rendeztek a zeneiskolában

Egy színvonalas találkozóval kezdte meg tavaszi programsorozatát szombaton délelőtt a Sándor Frigyes Zeneiskola. Tehetségek sora...

Szabó Szabolcs

A bátran bőségesnek minősíthető tavaszi szezont beharangozó sajtótájékoztatón a Sándor Frigyes Zeneiskola igazgatója, Moravecz Attila már elbüszkélkedett ama remek hírrel, hogy a Fejér megyei négykezes zongora találkozón fellépő diákok remek hangszeren játszhatnak majd, hiszen a hét végére visszatért a felújításon átesett zongora.

Így a rangos zenei találkozón fellépő tehetséges diákok számára minden feltétel adott volt, hogy tanáraik és a közönség előtt is élesben bizonyítsák felkészültségüket. A Fejér megyei négykezes zongora találkozó nem verseny, inkább egy szakmai és baráti fórum, amelyen bemutatkozhatnak a tanulók.

Frissen felújított zongorán játszhattak szombaton a növendékek (Fotó: Bajusz György)

Akik hallhatóan nagyon készültek erre, hiszen remek darabokat élvezhetett a zeneiskola Sándor Frigyes termének közönsége. A baráti hangulatú találkozón ötven növendék huszonhét műsorszámának tapsolhatott a nagyérdemű. A seregszemle az diákok előadásának szakmai értékelésével és az elismerő oklevelek átadásával zárult.

A házigazda intézmény nevében Balázs Eszter, Moravecz Attila és Fehér Teréz adta át az elismerő okleveleket a résztvevőknek (Fotó: Bajusz György)

E héten azonban tovább folytatódik a zeneiskola programsorozata.

Március 27-én, szerdán 18 órai kezdettel Fagottom arcai címmel Vizsolyi Lívia fagottművész koncertjét hallgathatják az érdeklődők. A díjtalanul látogatható hangversenyen Kancsár Vera zongoraművész és Pásztor Magdolna fagottművész játékát is élvezheti majd a közönség.

A zeneiskolával kapcsolatos további hír, hogy az intézményben már kaphatóak a Dunaújvárosi Főiskola Campus Arénájában jelentkező VIII. Országos Zenekari Versenyre szóló támogatói jegyek. A Sándor Frigyes Zeneiskola és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti iskolák által szervezett országos versenyre április 25. és 27. között összesen 1300 résztvevőt várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!